A cam sosit…

… vremea ceaiului. Daca toata vara cautam sa bem ceva care sa ne racoreasca, cele 15 grade de aseara din Bucuresti mi-au adus aminte de momentele in care cautam ceva de baut care sa ne incalzeasca.

Era o perioada in care capatasem la birou un obicei social destul de idiot de a bea dimineata cate o cafea, dar nu cafea cum este ea ci gluma d-aia plina de chimicale de la automatele puse pe etaj. Fiind o persoana matinala de fel, nu o beam ca sa ma trezesc, ba mai mult alegeam varianta cu lapte in care mai puneam si 2 pliculete de zahar, adica era o bautura calda si dulce. Deci nu eram un bautor de cafea decat din obisnuita gestului de a incepe ziua la o cafea de vorba, pe balcon.

Apoi a urmat o perioada mai buna, pentru ca mi-am inlocuit cafeaua cu un ceai. De cand eram mic consideram bautul ceaiului ca pe un gest ce trebuia facut cand eram bolnav. Astfel in orice alt moment de sanatate nu voiam sa aud de asa ceva. Totusi, rational vorbind, puse in balanta eram convins ca un ceai indulcit cu miere face mai putin rau decat o cafea la dozator, mai ales pe stomacul gol. Asa ca am imbratisat acest obicei. Nu sunt insa vreun bautor inrait de ceai, ba mai mult, cand am plecat din acea companie am lasat acolo si acest obicei matinal.

Aseara insa am fost cu varul meu in Baneasa, unde am descoperit un loc numit Livada cu Ceai. Nu-l stiam acolo. Varul meu e bautor si s-a angajat intr-o discutie destul de avizata cu cel care vindea. Vorbeau de modul de prelucrare a unui ceai japonez. Apoi a decis ca trebuie sa-l si incerce. O traditie bine vanduta e scumpa. La fel si acest ceai pe care a dat 35 Lei/25gr. E clar ca trebuie sa ma mai documentez inainte sa incep sa-mi iau ceai de acolo, dar pana atunci mi-as relua obiceiul de a servi o cana dimineata. Mai ales ca am adormit azi noapte cu geamul deschis si dimineata m-am trezit usor amortit pe la extremitati.

Sa ai o zi cu talc si traditii!

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to A cam sosit…

  1. uma says:

    eu am fost in Predeal si aseara tot frigul m-a determinat sa beau o palinca (sau tuica, nu stiu sa fac prea bine diferenta) la Casa Taraneasca, inca de la prima guritza (de palinca) m-am incalzit, a mai ajutat si lemnele care trosneau in semineu :)
    acum m-am intors in Bucuresti la un ceai, maine la serviciu cu spor

    o seara buna!

  2. Raymond Ruse says:

    Sencha de ieri e o poezie. Sunt la adoua infuzie si gustul, aroma si savoarea sunt neschimbate, poate chiar putin mai pronuntate. Dar avand in vedere ca iti plac ceaiurile negre, iti recomand Darjeeling, a doua recolta. E un ceai negru indian cu o aroma si un gust unmistakable si foarte fine – astringent, si o combinatie de amar si dulce f reusita (best without sugar). Gasesti sa cumperi 50 g pentru 20 Roni la ceainaria Bern Schutz & Co din centru vechi, prima strada pe stanga de la intrarea cu showarmaria pe colt.

  3. Alex says:

    Si eu am deprins un obicei…tot la munca. Beau in fiecare zi cel putin o cana de ceai dimineata (deobicei negru, ca sa ma trezesc) si una pe la 14 (deobicei verde). De vreo 2 ani il beau fara zahar si imi place f mult (desi in week-end nu beau deloc)

  4. Mihai says:

    Cumva ceaiul cumparat cu 35lei/25g se numea Jasmine Dragon Phoenix Pearl?

    Daca raspunsul este DA, atunci, va recomand Demmers Teehaus din Str. Academiei nr.9 unde costa doar 20,90 lei/25g. Totusi este o diferenta de pret remarcabila si calitatea va asigur ca este mai buna.

    • Salut. Ceaiul se numea Sencha. Dar binevenita recomandarea ta. Multumesc!

    • ROgojiNA - produs romanesc cu GOJI de GAGAO says:

      露水玉龙, Roua de jad a dragonului, Perle cu iasomie, Jasmine Dragon Phoenix Pearls, Dragon & Phoenix Jasmine Pearls, etc. Mai multe denumiri pentru acelasi produs, draga Mihai. Remarca ta, cu Demmer Teehaus, este a ta. Multumesc pentru recomandare. Probabil ca intentia a fost buna. Ma intreb cu ce ne asiguri tu, mai mult decat experienta ta? Eu beau ceaiuri de la ambele magazine. De la Demmer iau fara pretentii, calitate de zi cu zi. Mai ieftin si fara pretentii. Din Baneasa iau pentru cand ma rasfat si pentru ca am papile si vechime in fenomenul ceai. Si ca sa intelegi si tu ca nu poti “invata” pe altii daca nu esti “batran” in domeniu, poate ne spui si cate trepte de calitate are sortimentul acesta si de ce, sau cum se obtin ele. Nu de alta, dar suntem satui de “specialistii” din Romania care fie nu au ceai in ei, fie au prea mult. Maine – poimane, te pomenesti ca ne vei invata sa nu cumparam pu erh din “Livada” ca e mai vechi decat ala din Academiei…
      Si sa stii ca nu am nimic cu tine, ma enerveaza doar „fenomenul cutiei de scrisori” burdusita cu reclame, iar corespondenta noastra sta pe jos!
      Hai sa traiesti!

Leave a Reply to ROgojiNA - produs romanesc cu GOJI de GAGAO Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *