Dupa ce…

… ieri am dormitat mai toata dupa-amiaza, pe seara am facut un scurt tur al orasului pentru a ii arata unei prietene din Sibiu, ca Bucurestiul are si altceva inafara de Malluri. Concluzia ei declarata a fost ca Bucurestiul e frumos noaptea. Are dreptate, pentru ca imperfectiunile se ascund destul de bine in lumina difuza de pe strazi.

Tot aseara mi-am amintit cum acum vreun an aveam parte de un tur asemanator facut de colega draga mie (Adela stie la cine ma refer) de la jobul de atunci, dar in Iasi. Iasiul noaptea este mai frumos decat Bucurestiul. Sau e mai pe gustul meu. Are mai multe cladiri-monument, mai bine intretinute si puse in valoare, este mai curat si este mai pitoresc pentru ca poate fi privit dinspre Dealul Bucium (daca nu asa se numeste, rog sa fiu corectat) la fel cum vezi si Clujul de pe Dealul Feleacului.

Mi-ar fi placut sa am la acest gand din dimineata de duminica si o concluzie, dar daca ar fi sa trag una, pragmatica, as ajunge la ceva ce stim deja: ca avem o tara frumoasa si ca ne cam doare la basca de ea, pe noi toti ca popor.

Sa ai o duminica cu lucruri frumoase care sa-ti faca cu ochiul.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to Dupa ce…

  1. uma says:

    in cazul in care vei avea drum pe la Turda sa mergi sa iei un sac de aer curat din salina de la Turda, merita!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *