Printre lucrurile…

… care nu trebuiau ratate anul acesta, cel putin in lista mea, era si concertul Morcheeba.  Am renuntat la Ozzy in favoarea lui. M-am gandit ca imi plac mai mult britanicii, ca s-au reunit cu vocea care le-a adus succesul, ca am ratat cele 3 sau 4 prezente anterioare in tara noastra si ca, de ce nu, ca voi iesi gandindu-ma la lucruri frumoase din Sala Palatului, asa cum e ea, depasita.

Trecand peste ploaia tampita si peste lipsa locurilor de parcare, peste faptul ca in hol era expozitie de tehnica dentara, ca aveai doar 2 locuri de unde se putea lua o rontaitoare sau o apa, prestatia a meritat tot efortul. Bine dispusa, si gratie unei sticle de Jack si uneia de tequila care au stat pe masa omului de la platane, Skye Edwards, s-a pus pe treaba si a ridicat publicul de la parterul salii in picioare dupa prima piesa. Printr-o simpla rugaminte. Dar s-au ridicat.

Apoi a multumit oferind un pahar de tequila unei doamne/dsoare din primul rand. E drept ca i-a impus sa o bea pe toata. A baut-o si ulterior s-a vazut in pozitivitatea atitudinii. A mai repetat treaba cu un pahar de whisky, dat unui barbat caruia i-a atras atentia ca asta se savureaza, nu se da pe gat. Dupa Even Though, piesa ce deschide noul album, lumea aplauda frenetic. La fel a facut-o si dupa Blood Like Lemonade. Parca anunta de la jumatea showului ca nu vrea ca seara sa se termine. Cred ca asta a fost farmecul acestei prestatii: nu simteai cum trece timpul si muzica curgea lin si precis incat nu-ti doreai sa se mai termine. S-a terminat insa cum trebuia, cu o piesa dintre cele mai cunoscute. La bis, la insistente de vreo 7 minute in care toata sala a aplaudat. A fost frumos si cred ca irepetabil. Aici poti vedea cum s-a incheiat, iar mai jos ai piesa menita sa-ti puna zambetul pe buze in aceasta dimineata.

Sa nu uiti sa zambesti azi!

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to Printre lucrurile…

  1. whoami says:

    Anul asta n-am fost la multe concerte. N-am ratat Sonisphere, dar cam atat. Din ce povestesti aici pare ca trebuie sa regret un pic. Ar fi mers, asa, pentru culturalizare si echilibru. :(

    • Bai, nu-s un reper in domeniul recomandarilor sau a cunostiintelor muzicale, dar Morcheeba aseara a reusit sa-mi transmita o stare de bine, ceea ce cred eu e foarte important la orice cantare live.

  2. ana says:

    se pare ca nici corporatiile nu au fost ‘build in a day’…de ajunge omu’sa citeasca frumoasele scrieri de fata abia seara:) poti sa lansezi si o editie de seara? Cugetarea de seara.. la un pahar de vin?!

    • Omul isi prioritizeaza cum considera. Sa nu dam vina pe corporatie doar, ca nu e singura vinovata, zic eu. In ordinea intrebarilor iti raspund asa:editie de seara a gandurilor de dimineata ar parea un pic peste mana. Slava domnului ca ceea ce postez aici ramane scris, deci se vede si seara. Seara la un pahar de vin cuget doar live, nu pe blog. :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *