Suntem un popor…

… de oameni agresivi si egoisti. Criticam orice, oricand, oriunde si cel mai des fara de argumente. Nu laudam nimic, iar ce este de laudat suspectam ca are ceva necurat in spate. Avem din ce in ce mai putine valori in tara asta, iar ele sunt marginalizate.

Ieri am descoperit, zic eu tarziu, pe o fatuca de 15 ani care s-a uitat de sus la lume mai des ca oricine. Desi poate ar fi avut motiv nu s-a uitat arogant. S-a uitat cu mandrie si cu un tricolor in mana. Este la un pas sa intre in istoria alpinismului mondial ca detinatoare de recorduri absolute. E romanca si e din Rasnov. O cheama Crina Coco Popescu. Povestea ei e aici. Asta in cazul in care nu aveam ce sa criticam azi. Asta pana cand incepe meciul Franta-Romania.

Iar daca sunteti satui de criticat nationala puteti sa va dati cu presupusul si reprosul despre o trupa laudata peste hotare, dar si de cateva cercuri cu capul pe umar de la noi. Au concert in Art Jazz Club dupa apusul soarelui si este o revenire cu emotii intr-un loc drag lor dupa cum spune si Bujor Stoicovici.

Exemplele pot continua, dar cred ca 2 sugestii despre locuri unde sa arunci cu pietre sunt suficient. Ce este inca bun si de criticat in tara asta este din ce in ce mai limitat. Trebuie sa dramuim cu grija pentru ca riscam sa ajungem la autocritica si stim foarte bine ca nu ne-am dori asta. Daca totusi mai vreti inca un loc ce merita criticat, nu pentru ca m-as include in categoria celor de mai sus, si tot sunteti aici, incasez bucuros. Dati cu pietre in blogul asta, in autor. Ca merita.

Daca doar critica va face fericiti sper sa aveti o zi trista!

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to Suntem un popor…

  1. Ionut Dragu says:

    Ambitioasa tanara speranta. Chiar de invidiat. Seven summits la 16 ani …

  2. Dana-Maria says:

    Foarte adevarat acest post. Adevarat in sensul de corect, nu in sensul de cool, trendy. As mai spune in plus ca suntem o tara de tristi, ne plangem de orice la tot pasul, asteaptam ca totul sa vina pe o tava de argint, cu o lingurita asortata, si daca se intampla sa vina asa tot gasim noi ceva de comentat. Multumim pentru exemple Andrei!

  3. Cristian Cartzu says:

    Foarte bine scris pentru cine are ochi si minte sa citeasca printre randuri. Felicitari! Sper sa reuseasca Crina sa stranga banii aia. Ar fi pacat sa nu fie ajutata sa se impiedice de o asa prostie.

  4. @ionut – oh, da! Am asa o senzatie ca am trait degeaba pana acum. :|

    @dana – multam frumos de aprecieri. Aici era loc de dat cu pietre, dar poti sa vii langa mine cand incep sa arunce. :)

    @cristian – din nefericire mai are aproape jumate din suma de strans pana pe 14 Octombrie. Prostia la care faci referire sunt banii, iar in Romania cei ce au si dau sunt invers proportional ca numar fata de cei ce “arunca cu pietre”

  5. whoami says:

    ohooo. subiect greu. ca si vremea de afara. da, noi romanii, cu cat ne afundam mai tare in rahat cu atat mai greu ne este sa lucram in echipa sa apreciem pe cei din jur sa luam doar exemple pozitive si sa facem ca ei. Frumos scris!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *