Esti mai atent…

… cand iti spune lumea sa ai grija de tine? Zilele astea am tot auzit aceasta urare si ma gandeam daca are vreun efect in comportamentul meu sau sunt un ignorant inganfat care crede ca le stie pe toate.

Cu riscul sa-ti strici parerea despre mine ma tem ca mi se potriveste mai tare a doua varianta. Poate pentru ca urarea vine din politete sau poate pentru ca stiu exact ce am de facut spre deosebire de cel care imi ureaza in necunostiinta de cauza. Atentie, nu spun asta ca o critica la adresa celui ce, bine intentionat, iti spune sa ai grija de tine. Doar ca aseara in timp ce desfasuram o activitate usor mecanica in preajma unui intrument taios m-am gandit la chestia asta si la efectul pe care il are asupra noastra un astfel de sfat primit de la apropiati. La tine cum e? Conteaza cine iti spune si atunci ai mai multa sau mai putina grija? Dupa ce ti se spune asta revizuiesti comportamentul si elimini factorii de risc? Incetinesti daca esti la volan? Franezi mai devreme la curbe?

Eu am descoperit un altfel de beneficiu, moral, care-mi pare, cel putin in cazul meu, mai smecher decat grija pe care ar trebui sa o am in viitorul apropiat. Este vorba de senzatia cum ca ii pasa cuiva de mine si spera sa am grija pentru ca nimic sa nu mi se intample. Iar asta imi da un impuls de optimism. Este un soi de motivare sa fiu mai atent pentru ca daca mi se intampla ceva cuiva ii va parea rau. Este motivul pentru care nu alegi sa stai in casa si sa te feresti ci iesi de acolo si infrunti cu grija orice pericol.

Sa ai o zi in care daca nu ai tu grija de tine sa aiba altcineva macar!

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to Esti mai atent…

  1. Pingback: A lipsit Friday… « Gandul de dimineata

  2. Teodora says:

    M-ai atins! Nu incetez sa ma minunez…cum anumiti oameni…au aceleasi viziuni/idei/pareri/perceptii despre realitate… :) Si mie mi s-a facut urarea asta de curand (a nu stiu cata oara si de la a nu stiu cata persoana) si ma intrebam ce incearca sa imi transmita Universul… E de bine… se pare… ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *