Ieri am fost…

… criticat ca nu am avut un episod despre Romania, desi era Duminica. N-am avut pentru ca nu imi doream sa scriu despre o lege si sa pun acelei postari eticheta de Romania. Am aflat ieri despre faptul ca ar fi fost votata legea cauciucurilor de iarna.

Am auzit insa ca ar fi si niste ineptii acolo pe care as vrea sa le subliniez, in speranta ca am inteles eu gresit. Astfel, se pare ca legea “cauciucurilor de iarna” ar face referire mai ales la autoturisme, care ar trebui echipate cu set complet de anvelope de iarna. Sunt perfect de acord. Am experimentat personal ce inseamna diferenta de profil si destinatie a anvelopelor intre punti si nu e ok. Apoi, am auzit prima duma: transportatorii vor fi obligati sa isi incalte doar puntea motoare cu anvelope de sezon. Care-s transportatorii? Tirurile? Camioanele? Microbuzele de 5 tone care transporta persoane? OK, cu anvelope potrivite vor pleca civilizat de pe loc. Dar de oprit cum vor opri? Franarea puternica se face cu puntea fata la majoritatea masinilor. Deci, prin aceasta prevedere nu s-ar rezolva decat problema blocajelor in trafic datorate lipsei tractiunii nicidecum cresterea sigurantei, deci care-i logica? Asta era problema executivului? Timpul petrecut pe Valea Prahovei datorat plecarii lente de pe loc a coloanei?

Apoi am mai auzit ca un reprezentant al Politiei a explicat ca soferii ce nu respecta legea vor fi amendati doar daca sunt prinsi pe drumuri acoperite de zapada cu anvelope de vara. De unde vine situatia urmatoare: sosea nationala, -10 grade, asfalt uscat, situatie de urgenta, frana brusca, anvelope de vara. Credeti ca masina va opri in timp util? Sau aflat pe acel drum uscat, incepe la jumatea distantei sa ninga. Vei fi amendat pana la destinatie?

Oare gandeste cineva inainte sa dea astfel de legi sau le dau pentru ca trebuie sa bifeze asta si pentru ca banii adusi la buget din taxe sunt frumosi si restul nu mai conteaza?

Sa ai o saptamana in care toate acuzele facute de mine aici sa fie datorate doar unei neintelegeri.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to Ieri am fost…

  1. Adina says:

    Suntem in tara tuturor aberatiilor posibile … de ce ar face aceasta lege exceptie? :D

  2. Teodora says:

    Nu stiu de ce te mai miri de actiunile guvernantilor nostri? Bine scris… Se intampla un fenomen ciudat pe care nu-l inteleg. Cei care ajung la guvernare, in afara de faptul ca par lipsiti de orice simt practic, odata ajunsi acolo, parca uita ca sunt si ei cetateni ai acestei tari, si ca orice actiune a lor, lege pe care o promulga, ii va afecta direct si pe ei personal si pe toti apropiatii lor, in prezent sau in viitor… Eu ma intreb daca vom face vreodata ceva in acest sens?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *