Asta este unul…

… din textele pe care le-as posta fara probleme daca m-ar ruga cineva vreodata sa fac un guest-post pe blogul lui. Dar pentru ca nu m-a rugat nimeni, o sa va arat cum as fi facut.

Titlu: Tv sau Tw?

Ca sa mai luam din ceata de deasupra intrebarii de mai sus, mentionam pentru cei ce se uita mai mult la Tv ca Tw ar fi Twitter. O retea de socializare si nu prea. Cert e ca ar fi cam urmatoarea dupa Facebook. Cei ce n-au auzit nici de Facebook ar trebui sa schimbe programul… acum. Atentie insa, scopul acestui articol nu este musai sa alegem la final si sa excludem una din variante. Este un exercitiu despre ce si cum inseamna fiecare.

Pentru cine ma cunoaste binisor nu este o noutate ca nu cochetez mai deloc cu televizorul. Asta din mai multe motive printre care enumar: nu-s tot timpul in preajma lui cand incepe ceva ce ma intereseaza si nici nu-s genul care pandeste reluarile noaptea. Prefer sa dorm, daca nu exista alte tentatii prin preajma. Ma intereseaza doar 5% din volumul de informatie prezentat la Tv, deci prea putin pentru a urmari si restul de 95%. Sunt un pragmatic, ce sa zic. N-am sa cad in capcana de a vorbi despre valorile promovate la televiziunile din Romania. Slava satelitului, am mai multe programe si sigur macar vreo 2-3 din grila sunt respectabile din acest punct de vedere.

Twitter-ul pe de alta parte, iti ofera de la bun inceput sa-ti faci o grila de programe pe gustul tau, astfel incat sa nu mai fi nevoit sa schimbi canalul pentru a afla ce te intereseaza. Deci nu mai exista discutii in cuplu despre cine tine telecomanda. Apoi, poate sa-ti indeplineasca unul din lucrurile la care poate ai visat din copilarie: sa fii cu ochii pe cineva, la propriu. Vezi ce face, cand face, cum face si unele din lucrurile pe care nu ai vrea sa le vezi, daca “sharing-ul” este pentru el o frontiera de mult trecuta. Pe Twitter intru cand am chef sau timp si nu prea pot spune ca pierd mare lucru. Da, poti pierde momentul de a interactiona relevant pentru un anumit moment al unui subiect, dar hai sa fim seriosi: cu asta suntem obisnuiti din viata :). Ah, si mai e ceva. Pe Twitter ai poze, video, pareri, feedback, stiri, totul in mesaje scurte. E ca si cum te-ai uita la stiri si ai putea sa alegi din headline-uri.

Acum daca ma uit la ce am scris la fiecare pare ca Tw este de fapt un Tv cu inca un v. Practic poate fi considerat ca pasul firesc al televiziunii: interactivitatea. Selectia informatiei functie de ariile de interes. E ceva ce facem instinctiv, nu?

In cazul in care articolul de mai sus te-a convins, pentru rezervari guest post suna la numerele afisate pe ecran. ;)

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *