Intotdeauna mi-au placut…

… oamenii care vor sa invete, sa fure secrete, solutii, uitandu-se cu nesat la unii care fac asta bine. Imi par oameni interesati de propria dezvoltare, autodidacti si ambitiosi.

De unde pana unde sa vorbesc despre asta? Ei bine, m-am lovit de chestia asta in ultimele zile. Adica, din putinele lucruri pe care stiu eu sa le fac, mi s-a intamplat sa fiu rugat de diversi prieteni in diverse momente sa-i ajut sa invete in principal cam doua chestii. Una… sa conduca (proaspat iesiti din scoala de soferi) sau, a doua, sa joace tenis. Cum nu sunt pilot de raliu, m-am rezumat sa observ ce fac gresit si sa le explic de ce e gresit si cum ar fi mai bine. A dat rezultate mai de fiecare data.

La tenis insa am avut si “succesuri” si “esecuri”. In principal pentru ca tenisul nu este o chestie usoara. Nu se invata in 2 timpi si 3 miscari, ba mai mult, consuma si multa energie. Stiu. La televizor pare extrem de simplu. Imi aduc aminte de un prieten care m-a rugat sa ies cateva ore la tenis cu sotia lui ca sa o invat chestiile de baza. Dupa prima sedinta am fost sunat de el pentru ca sotia lui i-a spus ca nu vrea sa mai auda de mine pentru ca mi-as fi batut joc de ea. Nu am facut decat sa lucram un pic la deplasarea in teren, adica alergare. Anul trecut o alta prietena m-a rugat sa o invat. Pentru ca “a plouat”, a renuntat la aceasta cariera, inainte sa o inceapa. Anul asta insa, a revenit la sentimente mai bune si impreuna cu o alta prietena au decis ca e timpul sa invete ceva nou. Dupa primele 2 sedinte cred ca principalul lucru memorabil vor fi febrele musculare.

Sunt curios, tu ce ai invatat prietenii? Cum ti-a placut sa faci pe profesorul?

Sambata relaxata si calma!

PS: Acum inchid. Ma duc sa joc tenis cu cineva care stie.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Intotdeauna mi-au placut…

  1. Cristian Cartzu says:

    Oamenii pasionati de ceva sunt foarte interesati sa invete. Astfel ca experienta impartasitului de cunoastere este mult mai placut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *