La cine apelezi…

… cand ai nevoie de ajutor? Serios. Este o intrebare serioasa. Am stat ieri si m-am gandit mai toata ziua la chestia asta. Nu au fost putine momentele in care am avut nevoie de ajutor si mai de fiecare data persoanele la care am apelat au fost aceleasi si anume prieteni foarte apropiati. Dar criteriul nu stiu daca a fost intotdeauna cel mai corect. Am apelat la ei de ce le mai multe ori fara sa iau in calcul daca sunt persoanele calificate sa ma ajute ci pentru ca imi erau aproape. Si practic aici voiam sa ajung? Cum alegi persoana careia ii ceri ajutor?

Exista varianta sa mergi la sigur, adica fix la cel ce stii ca este cel mai calificat sa te ajute, chiar daca exista riscul sa te refuze. Sau poti alege doar sa te plangi cuiva apropiat care sigur va face tot ce-i sta in putinta sa puna umarul. Desigur, de cele mai multe ori umarul iti este de folos doar pentru plans pe el, dar nu-i asa si sharing your problems is good. Singurul impediment al acestei parti este ca nu se rezolva problema ci doar iti da senzatia ca lucrurile sunt mai simple acum ca stie toata lumea.

Eu sunt genul care incearca sa ajute cu placere ori de cate ori i se cere. Desigur, un obicei nu tocmai sanatos si nu tocmai util pentru ceilalti, pentru simplul fapt ca nu tot timpul stiu cum as putea sa ajut. E drept ca pentru linistea mea de mai apoi de fiecare data incerc sa lamuresc persoana ca daca imi ofer o parere nu inseamna ca este adevarul absolut. Cred totusi ca este o mare greseala sa iti dai cu parerea despre ceva ce nu stii si sa te faci ca ajuti pe cineva cand in fapt nu ai cum. Ii faci rau prin senzatia ca nu este singur in fata problemelor, iar asta nu il va determina sa-si caute si sa indeparteze cauza ci doar sa se mai linisteasca si sa spere ca problemele vor pleca de la sine, acum ca au fost expuse.

Ma astept sa-mi spuneti cata dreptate am, daca am si cat de mult gresesc pentru sigur nu fac totul bine. Zi fara de probleme, doar cu solutii!

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to La cine apelezi…

  1. Cristian Cartzu says:

    Prietenii au rolul lor. E drept ca este cel mai indicat pentru suport moral. Este adevarat ce ai observat ca nu intotdeauna prietenii sunt cei mai indicati pentru a li se cere ajutorul. Daca e vorba de calificare, pentru probleme de moral cronice este indicat cel mai tare psihologul (si nu-mi fac reclama). Dar el te poate ajuta sa gasesti o usa de iesire dintr-o serie de ganduri ce te apasa sau un hop mental pe care nu-l poti trece. Discutia oricum, trebuie purtata pe fiecare situatie in parte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *