Am facut o…

… traditie din a viziona filmele ce se bat la titlul de filmul anului la Oscaruri. Anul asta insa am vazut doar 2 dintre candidate. Pur si simplu nu m-au atras sa le vad. Titluri ce nu spuneam mare lucru si trailere neconvingatoare. Doar dupa ce am citit ca lupta se va da intre Avatar si The Hurt Locker, m-am induplecat sa-l vad pe acesta din urma. L-am vazut aseara, si din nefericire, mi-ar fi placut sa fie mai simplu sa decid care mi-a placut mai mult. Despre Avatar am scris aici. Despre The Hurt Locker pot spune ca nu este un film care m-a dat pe spate. Este un film bun, dar caruia i-a lipsit ceva. Nu stiu exact ce. Povestea unei echipe de genisti americani in Irak este departe de a fi una originala. Distributia, la fel de nespectaculoasa ca si la Avatar. Desfasurarea evenimentelor, cred ca si prin natura jobului pe care-l aveau eroii principali, este destul de acaparanta. A tinut 2 ore si 10 minute si n-am simtit cand au trecut. Concluzia? Un film peste medie, care ar merita sa fie mai bun decat contracandidatul sau doar pentru simplul fapt ca trateaza o problema mai reala, mai tangibila, mai de zi cu zi. Absolut ciudat este ca ambele filme se bazeaza pe acest apetit uman de a distruge tot ce atinge.
O zi relaxanta, asa cum trebuie sa fie o duminica!
PS: Cine crezi ca va castiga Oscarul si din ce motiv?
This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to Am facut o…

  1. corina says:

    nu stiu cine va castiga oscarul pentru ca nu am vazut decat avatar :) si pana acum oscarukl a fost castigat de filme care nu mi-au placut atat de mult :)
    dar am o intrebare: de ce ti se pare ca the hurt locker trateaza o problema mai reala? pentru ca razboiul e o problema pe care o difuzeaza canalele tv mai des decat cea cu distrugerea planetei prin epuizarea resurselor sale si a echilibrului sau?! cui ii pasa de planeta daca aduce BANI? fie ca e Pamant, fie ca e Pandora? cum ar putea apare asta intr-o stire?
    pentru tine, pentru mine, ce e mai real? faptul ca apa pe care o bem si aerul pe care-l respiram sunt poluate, dar asta nu se da pe sticla, sau ca unii se lupta undeva, pentru nu stim exact ce?

    • Sunt de acord cu ce spui. Nu e normal ca un razboi sa fie o tema mai reala decat protejarea planetei. De ce mi s-a parut mie mai reala? Pentru simplul motiv ca nu mai cred asa de tare in frumusetea mesajului din Avatar. Imi da senzatia ca eu am inteles altceva fata de ce s-a dorit a se transmite. Un prieten mi-a spus ca jocul Avatar are urmatorul scenariu: esti om si trebuie sa omori cati mai mult Na’vi si animale. Nu prea seamana cu mesajul pacifist si eco al filmului, nu? De ce mi se pare mai real The Hurt Locker? Pentru ca ceea ce-l anima pe eroul principal este viitorul copiilor, chiar daca in prima faza nu recunoaste sau nu isi da seama de asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *