Daca n-as fi fost barbat, as fi zambit la unison (Bon Jovi – review concert).

Mi-am promis sa nu ma mai entuziasmez usor la concerte indiferent cat de mult imi place trupa/artistul. In incercarea de a scrie politically correct era sa scriu “trupul/artista”. Revenind, aseara am fost la Bon Jovi. Animat mai mult de ideea ca “si astia-mi placeau cand eram mic” si pe principiul scepticului: “cine stie daca ii mai prind prin Romania“. Nu, nu cred in promisiunile de la bisuri in care toti spun la fel cum ca revin imediat. Asa au spus si Muse si suntem multi astia de asteptam revenirea.

Initial am vrut sa o iau iarasi metodic, punctual, cu plusuri si minusuri, dar am senzatia ca tot Bucurestiul, cu vreo 2-3 exceptii, a fost aseara la concert. Muuuulta lume. Si justificat. Nu cred ca a plecat cineva nemultumit de la concert. Sau, da, am plecat eu un pic bosumflat ca voiam sa ascult si Blaze of Glory, dar cred ca mi-a citit cineva din trupa blogul si a vazut ca am pus-o aseara la #sweetlullaby. Asa ca nu a cantat-o. Revin la final si cu 1-2 trebi mai tehnice, dar eu as puncta 3 concluzii dupa ce am vazut aseara.

(1) Prima dintre ele… cred ca am asistat la cea mai buna productie video al unui concert vazut vreodata la noi. Daca ma uitam doar pe ecran, ignoram caldura si un prieten care canta la fel de fals ca mine, as fi putut crede ca vad concertul la tv.

(2) A fost o mare placere sa merg aseara la concert pentru ca am avut ocazia sa vad cel mai mare numar de femei zambind la unison. Unele dintre ele, chiar frumoase, asa zambitoare. Chiar si cele 3-4 din imediata apropiere.

(3) As vrea tare mult sa stiu daca atunci cand a cantat Bed of Roses s-a mai gandit cineva din public la persoana cu care a dansat prima oara pe acordurile acestei balade. Va rog eu mult, sa-mi spuneti sincer. Eu am fost singur la concert, dar cred ca indiferent pe cine aveam alaturi tot acolo mi-ar fi zburat gandul. Inofensiv desigur, dar… s-ar fi intamplat. In cazul meu o chema Adina si se intampla la Predeal. Ea era in tabara, eu in cantonament.

Iar acum, pentru lucrurile alea marunte de fac diferenta, as aminti Piraeus Bank ce ne-a oferit amintire niste plastice platite. Eu am ramas cu 4. De unde eram, nu cred ca as fi reusit sa ma si intorc daca as fi plecat in timpul cantarii sa mai reincarc cu o bere, doua. As aminti cu plus sonorizarea, care a fost aproape ok pentru toti cei prezenti. Array-urile laterale nu erau puse pe rotund, iar cand picai intre linia de subwoofere si array-ul exterior auzeai vocea un pic cam incet si cam dublata. Dar, nu te obliga nimeni sa stai fix acolo. Nu stiu sa va spun daca pe iarba la Parlament s-a baut cu alcool, ca eu n-am mai facut greseala de la AC/DC cand a trebuit sa beau ceai de hamei Schloss…ld sau cum s-o scrie.

Ca o concluzie, in topul personal al concertelor-show, Bon Jovi tocmai ce a urcat pe 3, in urma Rolling Stones si AC/DC de pe primul loc si Rammstein-ului de pe 2. Chiar a fost fain! Respectele mele pentru cele 3 ore de cantat si cele 6 piese cantate la bis.

Sa aveti o zi plina de plusuri.

PS: Eu nu-s genul de filmeaza sau face fotografii ca asta la concerte. Eu sunt acolo pentru muzica, dar aseara am cazut in pacat impins parca de obiceiul celor din jurul meu. Iaca ce a iesit, cu telefonul din dotare, care aseara a zacut far’ de semnal. Multumesc Orange!

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Daca n-as fi fost barbat, as fi zambit la unison (Bon Jovi – review concert).

  1. adina says:

    Chiar a fost un concert super misto. Intr-adevar partea video a fost fara repros! Si eu ma asteptam sa cante “Blaze of glory”. Dar m-am bucurat la fel de mult pentru “Living on a prayer” si “Always”.

  2. Florin says:

    Ma bucur pt voi ca ati fost la acest supershow…si cand ziceai ca vin Muse?

  3. ab says:

    @Florin Muse revin in Romania ca toate trupele de pana acum “curand”. Doar Cesaria Evora se tine de cuvant. Vine in fiecare an, eu o suspectez ca la bai.

  4. Pingback: Gandul de dimineata » Americanii si polurile opuse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *