Daca as fi pentru o zi… jucator.

Ieri, pe la amiaza pe o caldura sora cu aceea din zonele mai aride ale planetei s-a inaugurat noua arena de la Academia de Tenis Herastrau. Suna cam pompos, asa ca va explic acusica cum ca e vorba despre montarea a 3 tribune si crearea practic a unui teren principal in acea baza de tenis. Daca esti carcotas, vei spune ca nu este un mare eveniment, dar daca incercam sa numaram cate terenuri de tenis din Bucuresti au tribune, o sa vedeti ca degetele de la o mana sunt mai mult de suficiente. Tribuna aia s-a montat acolo pentru ca baza de tenis se pregateste de gazduirea unui turneu open feminin – BCR Ladies Open Romania (18-23 Iulie). Iar pentru cei ce mai tin contactul cu sportul asta, probabil ca stiti deja ca BCR-ul si-a incheiat colaborarea pentru Open-ul romanesc din septembrie, turneu preluat de Ion Tiriac si care anul asta va fi la prima editie sub titulatura de BRD Nastase Tiriac Trophy – un eveniment din seria ATP 250.

O sa va aduc mai multe detalii si despre BCR Ladies Open Romania dupa ziua de Joi, cand va avea loc si conferinta de presa de lansare si tot atunci o sa va explic si ce trebuie sa faceti pentru a castiga invitatii la acest turneu, chiar de aici de pe blog.

Acum ca am dat detaliile ca sa creez un cadru important ma bucur sa va povestesc ceva mai personal.
Mai intai Presedintele Federatiei Romane de Tenis a schimbat cateva mingi cu dl Ministru Funeriu, caruia i-a explicat bland cum este sa pici la un test, filmat de data asta de presa, nu de camere de supraveghere. Sunt sigur ca cei ce au picat BAC-ul anul asta se bucura acum, dar sa stiti ca Funeriu a dat semne clare ca a invatat, doar “subiectele” ce pareau de olimpiada din racheta Ruxandrei Dragomir (9 titluri castigate in cariera), au parut sa fie problema.

Apoi, tot Ruxandra a schimbat cateva mingi cu fosta jucatoare Catalina Cristea (cea mai inalta pozitie – 59 in clasamentul WTA). Aici am avut ocazia sa ne convingem ca tenisul presupune extrem de mult efort, iar fara antrenament suntem doar niste norocosi la fiecare lovitura reusita. Pentru ca erau si cativa bloggeri de fata, ne-am incercat si noi norocul.
Eu si Andrei Cismaru am pasit timid si am facut echipa cu Catalina Cristea, respectiv Ruxandra Dragomir. Catalina l-a luat din start cu lectia, dandu-i sfaturi despre loviturile de baza, in timp ce pe mine Ruxandra m-a bagat direct in examen. Dupa prima lauda voalata “Cata, ia uite ce bine loveste partenerul tau“, vizibil intimidat am trimis si prima racheta. Tin sa precizez ca nicio turturica nu a fost ranita in urma acestui exercitiu. Nu a mai trecut mult si dupa o minge scurta la fileu sa-mi spuna si ca sunt lenes. Chiar daca nu e o caracteristica de fiecare zi, da, recunosc. :)

Daca tot ar fi sa trag o concluzie, as trage una valabila pentru parinti. Daca vreti sa va invatati copilul sa joace tenis, duceti-l la un club. Lucrul cu un antrenor creaza o relatie de respect si admiratie fata de cel de la care invata, iar asta pe copii ii motiveaza teribil. Va spune asta un copil de 30+ de ani care ieri, jucand contra Ruxandrei, si-a adus aminte de visul de dupa prima zi cu racheta in mana: sa joc alaturi de Andrei Pavel in echipa de Cupa Davis.

Sa aveti o zi in care daca tot visati cu ochii deschisi sa nu o faceti la volan, cand pasiti in metrou sau in alte stituatii de acest gen. Luati un loc, o limonada rece si acordati-va 10 minute pentru visat.

PS: iata si 3 fotografii “dovada” pentru ce am spus mai sus. Mai putin pentru mine si Cismaru, pentru ca pe noi nu ne-a pozat nimeni. Nu suntem inca de interes. :D

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Daca as fi pentru o zi… jucator.

  1. Pingback: Gandul de dimineata » Recapitulare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *