Concertele si semnalul GSM, 3G si NuE.

Nu stiu la cate concerte ati fost pana acum. Ma refer aici la concerte in aer liber sau in sala, cu mai mult de 2-3000 de spectatori. Ca prin mninune si fara nicio exceptie, la toate la care am participat eu s-a terminat galeata de semnal. Asta ca sa ne exprimam usor atehnic.

Tehnic vorbind, semnalul nu se termina. El este acolo, ai toate liniutele pe display, insa daca incerci sa fi sunat sau sa suni, nu prinzi linie. E cumva ca dupa cutremure sau ca la revelion, cand toata lumea suna, vorbeste si tu te uiti. Ce se intampla mai exact? Am auzit ca atunci cand te afli intr-un loc, orice loc, esti vazut de o singura antena a operatorului. Antena aia saraca are un numar limitat de conexiuni (apeluri) ce se pot desfasura simultan. Astfel ca ea iti da semnal, dar nu-ti da acces la centrala decat daca are de unde, altfel astepti sa inchida unul. :D Asta-i tehnica, nu-i cu suparare.

Mai bizar e altceva. Exista concerte in care exista printre sponsori cate un operator d-asta de mobilie si care te izbeste cu bannere mari, cu promoterite care-ti dau cartele, pliante, oferte si alte de-ale promovarii. Din nefericire pe niciunul nu l-a dus capul sa vina si cu niste tehnicieni cu antene mobile la subtiori, ca sa dea, nu-i asa, si acoperire pentru 99% dintre cei ce se afla la concert. Ca poate vor si ei sa-si sune mama sa ii spuna ca Toto Cutugno a incaruntit, dar se vopseste sau un prieten pe care sa-l intrebe cat e coada la bere in Golden Circle.

Orice corectura tehnica avizata este binevenita. Eu am incercat sa semnalez un fapt nu sa demonstrez stiintific vreo teorie. Vorba aia, nu sunt tocmai din localitate.

Sa aveti o zi cu linie libera fix cand va trebuie.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *