Viata pe doua roti.

Titlul e pompos. Recunosc. Nu de alta, dar eu ma gandeam doar sa va spun doar cum au fost cele 4 sedinte de condus motocicleta de pana acum. Da. M-am apucat sa fac scoala pentru categoria A, asa cum mi-am propus la inceputul anului.

Acesta insa nu va fi un review al scolii la care m-am inscris, ci doar o prima impresie. Mai intai de toate, acum vreo 2 ani am mers cu un scuter de 49cmc (pentru care nu ai nevoie de permis) vreo 2 saptamani. Atunci am cazut cu el inca in prima zi. A plouat si a fugit de sub mine pe Calea Buzesti de n-am avut timp sa ma prind ce mi se intampla. Eram foarte speriat de posibilele cazaturi cu motociclete/scutere. Aveam impresia ca nu poti sa scapi fara nimic rupt. Ei bine, dupa cazatura de la vreo 30 de km/h pe care am luat-o, n-am avut decat o vanataie pe sold. Atunci mi-am dat seama ca pozitia de condus pe scuter nu este cea mai ok.

Revenind la motor, as zice in prima faza ca imi place mai tare decat ma asteptam. Are si cateva dezavantaje totusi. Imi pare ca o femeie puternica: cum gresesti, cum ramai singur. In rest, e un dans in doi. Sincronizarea trebuie sa fie la superlativ, miscarile line, iar concentrarea la partenera 100%. Am invatat sa fac traseul in poligonul de examen inca din sedinta a 3-a. Nu este foarte solicitant, dar reuneste ce trebuie pentru basic-ul controlului unei motociclete. Fix ce se intampla de altfel si in scoala. Daca intalniti pe cineva care dupa ce iese din scoala de motor spune ca stie sa mearga bine cu motorul, pocniti-l pana nu va fi prea tarziu. Sunt mult mai multi factorii de care depinzi cand esti in sa, fata de condusul unei masini si cine spune dupa 15 ore de calarit ca le stie pe toate este clar un inconstient. Dovada si vorba spusa de instructor: “nu motocicleta e periculoasa, ci omul de pe motocicleta e periculos“.

O zi cu perspective noi asupra vietii.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Viata pe doua roti.

  1. muntele says:

    lasă, mă, în maxim doi ani facem transul pe motor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *