Inca nu mi-a trecut.

Dar era de mirare sa-mi treaca entuziasmul avand in vedere cat de tare mi-a placut traseul pe care l-am facut duminica, la munte. Am fost alaturi de 3 prieteni langa Brasov in dorinta de a urca la cabana Piatra Mare. Sunt mai multe drumuri de a ajunge acolo, dar cel mai scurt si mai abrupt este prin Canionul Sapte Trepte.

Este un traseu care la intrarea in canion are avertizarea ca drumul este impracticabil. Motivul, aveam sa descoperim, sunt podetele neintretinute, ruginite si in unele locuri desprinse de peretii canionului. Noi am trecut, cu multa grija si nu s-a rupt nimic sub noi, desi in canion esti foarte tentat sa stai cu ochii pe pereti, la propriu, la cat de frumos arata. Urcarea se intampla la 2-3 metri de cascadele formate acolo si intr-un loc, suficient de aproape de cea mai inalta dintre caderile de apa cat sa te sa ude un pic. Dupa ce treci de canion, ai vreo 2 ore de urcat pe un traseu marcat clar, insa de departe cel mai solicitant traseu abordabil fara pregatire de catarare pe care am fost eu pana acum. Este spectaculos, iar pe ultima panta inaintea varfului iti vei simti picioarele tremurand din cauza efortului. Odata ajuns in varf insa te vei relaxa imediat pentru ca iti dai seama ca merita orice efort.

Coborarea am facut-o pe acelasi traseu, iar asta necesita si mai mare atentie pentru ca o alunecare cand cobori este mult mai periculoasa decat una la urcare. Dat fiind traseul stancos orice cazatura poate avea urmari grave. In plus de asta, mare atentie la prognoza meteo si la modul in care arata cerul cand plecati spre varf. O ploaie pe acest traseu il face cred ca-i dubleaza dificultatea.

Cum ajungi acolo?
De pe DN1, dupa ce treci de Timisul de Jos si mergi spre Brasov, pe partea dreapta vei vedea un pod plin de bannere cu complexul si cabana Dambu Morii. Acolo, dupa complex iti vei lasa masina si vei pleca pe traseul spre canion. De la canion semnul ce trebuie urmarit spre Piatra Mare este linia galbena verticala in patratul alb. Recomand sa nu-ti lipseasca incaltamintea de munte (bocanci trekking) sau pantofi sport (tot trekking), pelerina de ploaie si 2 litri de apa de om.

Pana cand vei ajunge acolo, ai mai jos cateva fotografii trase de mine duminica, care au captat doar putin din frumusetea locului.
Zi cu ganduri bune.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *