Asa e in tenis, si nu numai.

Ieri la partida de dublu din cadrul intalnirii Romania-Cehia contand pentru ramanerea in Grupa Mondiala a Cupei Davis, am vazut un public extrem de dezamagit de faptul ca n-am reusit sa castigam. Dar sunt doua forme de a fi dezamagit: aia in care iti pare rau, dar la final te ridici si aplauzi efortul, incercarea. Si aia romaneasca, de ieri, in care galeria a plecat scrasnind injuraturi printre dinti si critici la adresa baietilor nostri.

In tenis, si in sport in general, se intampla minuni. Da. Era o minune sa batem Cehia, iar de acest lucru va puteti convinge uitandu-va pe aceasta prezentare a jucatorilor. Asa veti putea observa un amanunt nu neaparat definitoriu, dar relevant din punct de vedere al valorii: Cehii au 3 jucatori in prima suta ATP (9, 25, 69) in timp ce jucatorul nr. 1 al Romaniei, Adrian Ungur este pe 129. Revenind la minuni, ele se intampla insa in niste conditii. In primul rand trebuie sa crezi in ele. Nu doar tu ca jucator, ci toata lumea din jurul tau, de la capitanul nejucator, prietena, antrenor, federatie, spectatori. Poate acestia din urma trebuiau pusi mai in fata in lista, pentru simplul fapt ca ei sunt cei care te pot ridica sau trage in jos in timpul unui meci. Chinezu a punctat bine pe Sportlocal.ro ca cehii ne-au batut fara drept de apel si la acest lucru. In apararea noastra nu putem spune decat ca si galeria echipei nationale de fotbal arata bine cand jucam cu Luxemburg. E mai simplu sa faci spectacol cand conduci. Cat despre restul de conditii, ele chiar nu sunt intrunite la noi, din punct de vedere moral. Vreau sa felicit Federatia pentru faptul ca desi avem o singura arena de tenis in Romania, si aia era ocupata cu-n turneu ATP, a reusit sa construiasca de la zero o arena decenta pentru aceasta intalnire. Doresc totusi sa bat obrazul unora care au scris istorie pe terenurile de tenis, inclusiv in Cupa Davis, pentru faptul ca nu lasa disputele personale la o parte for a greater good. In astfel de momente se vad caracterele adevarate.

Mai jos cateva fotografii de ieri, iar pentru adevaratii iubitori de tenis, azi de la 11, sunt ultimele doua partide de simplu, ce conteaza doar pentru palmares. Mai mult ca sigur Cehia nu va intra tot cu Berdych si Stepanek.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *