Sfaturi de dimineata.

De cand am inceput sa cutreier internetul, Social Media-ul si blogurile am cunoscut cativa oameni. Nu multi, pentru ca nu-s genul care sa se bage in seama aiurea. Am asimilat aceste cunostinte in mod natural. Cu unii am vorbit mai mult, cu altii mai putin. De la toti insa am invatat cate ceva. Iar dintre ei, am descoperit ca am multe lucruri in comun, la nivel de gandire si mod de a privi viata, cu domnul Mircea Mester. Mi-am dat seama nu dupa comentariul lui de ieri in care incerca sa ma incurajeze, ci dupa postarea lui din aceasta dimineata de pe blog. Acolo a reunit o serie de sfaturi pentru lumea online-ului, dar cu mare aplicabilitate in offline.

Dintre ele am sa prezint si eu doua

1. “Niciodată să nu promiti ceva ce nu poti respecta. Ce nu depinde de tine. Ceva pe care nu esti sigur. Ceva ce nu ai verificat anterior.
2. “Nu profita de unii care încearcă să te ajute. Faptul că îsi întind o mână nu înseamnă că-s cretin, așa cum crezi tu. Nu înseamnă că ai dreptul de a face ce vrei cu mine. Niciodată.

In astea doua cred cel mai tare. Am invatat sa nu promit ce nu pot livra, iar respectul celor cu care lucrez creste vazand cu ochii. Am fost pus deseori in situatia de a ajuta pe cineva la nevoie si foarte neplacut a fost sentimentul cand am aflat ca nevoia era un fabricata sau mimata.

Restul se poate citi direct de la sursa.

Sa auzim de bine.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *