Meciul suporterilor.

3 televiziuni, Prima, Antena 1, GSP, toate au vorbit in stire despre suporterii echipelor Steaua si Rapid. Niciuna dintre ele nu a mentionat ca erau bloggeri si ca organizatorii evenimentului erau baietii de la SportMeet.ro. In schimb a fost important ca Rica Raducanu a glumit pe seama lui Copos cum ca s-ar scufunda planeta si ca Duckadam a dat autografe jucatorilor in timpul meciului. Presa de sport a pierdut acest meci. La zero.

Normalitate.
Era firesc sa dea autografe jucatorilor, pentru ca fiecare dintre noi ne uitam la cele doua glorii cu respectul si admiratia sincere si normale pe care trebuie sa le ai pentru asa oameni. Oameni care intr-o duminica la pranz au preferat sa stea in frig alaturi de niste “copii” carora le place fotbalul. Oameni ce au incurajat acei copii sa continue sa joace chiar daca mai greseau in teren. Oameni ce au tratat cu aceeasi deschidere suporterii jucatori chiar daca erau imbracati in rosu sau visiniu.

Emotiile.
Eu cand am ajuns pe teren mi s-a pus un nod in gat cand l-am auzit pe Duckadam spunand: “gata! Avem si portar!“. La primul gol pe care l-am primit de la Mester imi venea sa plang de furie ca m-au pacalit liniile careurilor si ca m-am plasat prost. Mi-am revenit la pauza cand acelasi Duckadam nici nu a mentionat prima greseala si a vorbit doar de sutul de exceptie prins de Bogdan Marin, sut ce s-a infipt sub bara si l-a care am reusit doar sa sterg mingea: “Las-o pe aia, ca a nimerit-o.

Lectia suporterilor
Victoria Rapid 2.0 aproape ca nu conteaza intr-un astfel de meci. Si nu spun asta pentru ca am pierdut. Spun asta ca spre deosebire de echipele pe care noi le indragim si care in derby-ul de luni au foat mai preocupate de bataie decat de fotbal, noi suporterii ne-am bucurat de fiecare clipa petrecuta pe teren, de fiecare atingere de minge. Ne-am cerut scuze unul altuia dupa fiecare fault, si ne-am felicitat sincer la final. Am dovedit ca suporterii pasionati pot fi civilizati, stiu ce inseamna fair-play-ul si stiu sa se bucure de fotbal.

Multumesc SportMeet.ro si bwin pentru ocazie. Bogdan Fechita a vazut lucrurile asemanator.

PS: Tricoul de mai jos este o amintire semnata de cei doi mari fosti portari.

 

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Meciul suporterilor.

  1. Pariuri says:

    Un lucru e cert, acest eveniment a fost un castig, doar astfel putem aduce lumea langa sport si automat langa fotbal.
    Bwin de cand a venit in Romania a aratat ca nu este doar o companie care urmareste doar profitul, s-a implicat in foarte multe evenimente sociale si sportive si acum isi extinde colaborarile si printre bloggeri ceea ce e un lucru de laudat, pentru ca din astfel de colaborari nimeni nu are de pierdut ci toti castiga!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *