Doar nu era sa schimbam lumea de luni, nu?

Da. Stiu ca pare dubios, dar eu chiar de luni m-am trezit cu acest gand, doar ca treburile urgente nu m-au lasat sa si afisez chiar la prima ora. 

Una dintre marile ziceri ale lumii, despre lume, este ca trebuie ca tu insuti sa fi schimbarea pe care o vrei in altii. Adica sa te transformi intr-un exemplu si ceilalti te vor urma. Problema cea mare in zilele noastre este ca exemplele ce ajung in fata nu sunt cele de calitate. Tendinta este sa se idolatrizeze incultura si nu inteligenta sau valoarea spirituala.

Bun, dar putem face altceva. Putem sa ne schimbam noi, pe noi insine. Putem sa ne impunem sa facem lucrurile corect si bine. Totul insa cu un risc. Cu riscul de a fi catalogati drept ciudati, fraieri si astfel de a fi marginalizati. Suntem oare pregatiti sa sacrificam popularitatea? Si inante sa va grabiti sa raspundeti intrebati-va cati prieteni aveti pe facebook sau twitter si cat de mult va place sa vedeti “like”-uri la postarile voastre. Ale noastre, pardon. Ca si mie imi place. Mai ales pentru ce scriu pe blog.

Sa nu-ti pese de opinia generala este primul pas pentru a te putea schimba pe tine insuti. De abia apoi putem vorbi despre schimbat lumea.

Pietrele, va rog, sa le aruncati mai jos. Multumesc.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Doar nu era sa schimbam lumea de luni, nu?

  1. Aura says:

    Cui nu ii place sa primeasca cat mai multe “like-uri”? Dar consider ca dincolo de cantitatea lor … este mai importanta calitatea oamenilor care te “apreciaza”. Ii poti tria…si poti analiza astfel si propria-ti calitate.
    Poti fii schimbarea pe care doresti sa o vezi in lume?
    Da, cu singuranta, dar consider ca nu poti obliga, nu poti impune. Poti doar sa fii asa cum simti sa fii fara sa te lasi influentat…pe cat posibil. Cine are ochi sa vada ca nu te incadrezi in marea majoritate te va urma…atat cat simte…cu cat mai mult cu atat mai bine.

  2. Catalina says:

    Am observat ca-ti place :)) Dar nu e un lucru rau. Cat despre prieteni fb, am poate prea multi.

  3. ab says:

    Aura, tu ai dreptate acolo cu o chestie. Conteaza valoarea celor ce te apreciaza. Este daca vrei o reflexie a propriei valori, dar “like”-urile erau un exemplu doar pentru a afisa cat de importanta este motivatia pentru care faci anumite lucruri. Daca o faci doar pentru apreciere vei deveni, daca te pricepi, foarte popular si probabil vei ajunge sa influentezi multa lume. Dar oare vei putea sa ii influentezi in bine? Intreb asta pentru ca este demonstrat ca cele mai bune solutii pentru probleme nu sunt si cele mai populare. Deci? Cum impaci si capra si varza?

    Catalina, butonul de like este fix motivul pentru care inca sunt pe Facebook. Daca nu era acolo, eram si eu plecat :D

  4. Catalina says:

    Da, da .. am vazut ca-ti place Fight club si Dincolo de nori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *