Omul nu este o fiinta logica.

Sigur ca nu spun vreo noutate prin titlu. Este cat se poate de evident ca nu gandim. Si am sa va dau doar doua exemple care demonstreza ca ne incurajam defectele intr-un mare fel.

Primul: casca.
Exemplul asta nu-mi apartine, l-a dat Seinfeld inainte mea cu mult. Cat de logic vi se pare din partea omului ca in loc sa inceteze activitatile care-i sparg capul el a inventat casca? Ah! Uite, daca intru acolo s-ar putea sa-mi sparg capul. Optiuni: nu mai intru sau imi pun o casca. Nu mai vorbesc de faptul ca suntem atat de ilogici incat purtam casca si cand sarim cu parasuta. Chiar sunt curios care-i logica unei casti in momentul in care parasuta nu se deschide.

Al doilea: snooze button.
Aici e si mai simplu. Suntem lenesi. Lenesi intr-un mare fel. Si nu stim sa ne construim programul. Mai mult, ne enerva atat de tare cand ceasul suna dimineata incat am inventat un “inca cinci minuteee, mamiiii!” integrat in ceas. Nu-i asa ca daca vreti sa va culcati si cineva va mai tine inca 5 minute si inca 5 minute va enervati? Why snooze then? Va dati seama ce simte ceasul?. Cu repeat! Care-i logica butonului de snooze in conditiile in care tu cu mana ta ti-ai pus ceasul sa sune la ora 7.00 pentru ca aia e ora la care trebuie sa te trezesti? Acum imi dau seama ca butonul de snooze este si cauza ambuteiajelor si nervilor din trafic. Toti se grabesc, pentru ca intarzie. Toti intarzie pentru ca n-au plecat la timp. Toti n-au plecat la timp pentru ca nu s-au trezit la timp. Pentru ca toti au snooze la ceas!

Nu-i asa ca daca vreti sa va culcati si cineva va mai tine inca 5 minute si inca 5 minute va enervati? Why snooze then? Va dati seama ce simte ceasul?

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Omul nu este o fiinta logica.

  1. uma says:

    Nu am sarit cu parasuta, nu stiam ca trebuie sa porti casca, dar daca trebuie sa gasesc un motiv pentru care se poarta atunci ar fi ca in cel mai tragic caz, in care nu se deschide parasuta, creierul nu s-ar imprastia daca s-ar lovi de sol…sau poate e ceva legat de viteza, presiune.

    Iar cu privire la snooze, pe vremea cand dormeam cu sora mai mare in camera uram snooze-ul, imagineaza-ti ca suna telefonul la ora 6 dimineata, si pana la 7 era snooze-ul din 10 in 10 minute (ca si sonerie avea un cocos cu un glas tipator). Eu nu folosesc snooze de principiu, de ce sa aman inevitabilul?

  2. Cristian Cartzu says:

    Am tradus, pentru colegi postarea de azi. Circula textul pe mail pe la birou. Nu scrii des d-astea haioase, dar si cand le scrii, ai un umor fin, aparte. Bravo!

  3. ab says:

    Uma, sa amani inevitabilul imi pare si mie pointless. Deci, gandim la fel.

    Cristian, macar la NYC sa devin apreciat ca aici… :))

  4. Georgiana Campanu says:

    Foare tare partea cu snoose ul!!! cata dreptate ai…din fericire pentru mine, nu-l folosesc:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *