Metehnele uitarii.

Concediul a devenit pentru noi, astia de muncim ca sa traim si traim ca sa muncim, in cadre mai mult sau mai putin organizate, un soi de ratacire controlata, in care iti propui sa uiti cat mai mult, dar fara sa uiti sa te intorci.

Iar cand revii din astfel de concedii, te lovesti de uitare, total neasteptat. Ai uitat sa platesti o factura si nu mai ai cablu sau internet, ai uitat sa faci ITP-ul la masina sau sa-i prelungesti RCA-ul. Pleci la birou fara ea, te miri de calatoria cu metroul, te inghesui in autobuz si din mirare ajungi la furie. Ajungi la birou, te revezi cu colegii. Pe vreo doi nu ti-i mai amintesti dupa nume. Ca sa compensezi ii intrebi ce mai fac. O iau in serios si-ti raspund detaliat. Iti iei cafeaua intr-un tarziu si te dezlipesti de ei. Te intorci in “bisericuta” ta, le povestesti detaliat enoriasilor invidiosi itinerariul din concediu, apoi te asezi la biroul tau. Scaunul parca te inteapa, n-ai stare, tragi aer in piept si te gandesti la sutele de mailuri necitite. Ramai gandindu-te la ele, pana dupa pranz, pentru ca nu-ti amintesti parola. Colegul de la IT iti rezolva enigma printr-un reset. Deschizi si sunt o mie. De mailuri. Mai ai doar 3 ore din program si incepi sa intri in panica. Te vaiti la toti si toate ca ai mult de lucru. Acum iti amintesti: asa erai inainte sa pleci in concediu.

Felicitari! Ti-ai revenit, esti din nou tu, egoistul preocupat si preaocupat, singurul angajat muncitor din cati a cunoscut compania, tu cel care amani prietenii pentru ca mai ai task-uri, tu cel care n-are timp de o plimbare pentru ca trage la o promovare.

Poate ar trebui sa le spun buna dimineata doar acelora care nu se regasesc in cele de mai sus.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Metehnele uitarii.

  1. Andrei Catalin says:

    Sunt in concdiu inca :)) deci nu stiu despre ce vorbesti mai sus, e in chineza pentru mine :))

  2. Clod says:

    Neata!!Sunt inca in concediu, imi beau cafeaua si ma uit la filme ;) Sa ai un an nou bun si frumos domnu’ Andrei!

  3. Andrei Catalin says:

    multumesc, multumesc. un an plin de sanatate si aventuri iti doresc si eu tie ;)

  4. ab says:

    bine ca va faceti voi ca nu stiti ce urmeaza cand reveniti la birou. Multam frumos,
    Clod.
    Andrei Catalin , in cazul in care nu te cunosti cu Claudia, da-mi voie sa cred ca eu eram vizat de acel “domnu’ Andrei”. Nu ca nu-i suficient “bun si frumos” pentru toata lumea, dar am vazut ca ai multumit. :))

  5. Andrei Catalin says:

    scuze :)) ce penibil sunt =))) am uitat ca nu sunt singurul andrei din lume
    :))) iertare… chiar ma framanta treaba :))) scuze inca o data

  6. adina says:

    eeeeh, tu vorbesti mai sus de concedii de minim 2 saptamani in care chiar nu ai nicio tangenta cu biroul … dar, cand stai doar 1 saptamana, si mai rezolvi si treburi de birou, crede-ma ca nu uiti absolut nimic :D

  7. Clod says:

    :))) in acest caz …un an nou minunat tuturor Andreilor. Dar in mod deosebit domnului Andrei Bogdan (aka Lacoste ;) )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *