Moneyball nu este despre baseball.

Unele voci de peste ocean il dau ca unul dintre favoritele la Oscar. Pe Brad Pitt cu rolul din Moneyball, fapt ce desigur m-a intrigat un pic. Apoi, Ciprian Muntele spunea pe Facebook vineri cam asa: “dacă vă interesează premiile Oscar și filmele din jurul lor, s-ar putea să vreti să vedeti filmul ăsta. cât să aveti cu cine ține luna viitoare“. Iar indemnul asta tipic lui m-a convins.

Am vazut Moneyball, un film care nu-i despre baseball. Daca ar fi fost despre baseball nu l-as fi inteles. Ca stiu regulile doar cat echivalentul din fotbal: tre’ sa dai mai multe goluri decat adversarul si castigi. Este un film care are ca si cadru de desfasurare acest sport national la americani. In rest este despre viata, despre decizii, despre vise. E despre cum unii se pun impotriva curentului cu o incapatanare ce frizeaza nebunia, doar pentru ca cred in ei, in ideile lor si sunt gata sa mearga pana in panzele albe pentru a demonstra ca asa e. Exista o problema insa cu care se confrunta, o problema de perceptie. In primul rand, daca se inseala, vor fi vazuti ca nebuni de legati si nimeni nu le va mai acorda vreo sansa vreodata. Daca au dreptate, castiga multi contestatari, dar in plan secundar ajung sa schimbe lumea.

Brad Pitt joaca peste medie. Joaca bine. Joaca precum Denzel Washington in Remember The Titans sau Al Pacino in Any Given Sunday, alte doua filme ce ar fi de vazut in caz ca n-ati, inca. Personajele sunt asemanatoare, toti sunt ambitiosi si sunt dispusi sa se bata si cu vantul doar pentru a demonstra ceva. In mod cert, mi-ar placea ca astfel de persoane sa nu fie doar exceptii despre care se ajunge sa se faca un film.

O zi de luni plina de dorinta de a razbate!

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *