Politica si norodul*.

Democratia prin definitia ei presupune ca vointa majoritatii sa fie litera de lege. Evaluarile resurselor umane spun tot prin definitia lor ca numai 10% dintr-un grup poate fi exceptional ca rezultate. Apoi urmeaza probabil vreo 20-30% de prestatori medii si restul sunt cei care lucreaza ineficient.

Presedintii in lumea libera si demoncratica se aleg prin vot. Deci sunt dorinta majoritatii. Asa a fost Ion Iliescu la momentul ei vointa majoritatii, asa a fost Emil Constantinescu, cand tot o majoritate a considerat ca Iliescu nu mai e bun. Asa a fost si cu Basescu. Daca judecam dupa ce s-a intamplat in trecut si perspectivele pe care tara le are in acest moment, nu cred ca as gresi prea tare daca spun ca majoritatea la noi nu stie sa aleaga, nu?

Eu si Ciprian Muntele, un prieten drag de altfel, avem pareri total diferite despre miscarile de protest din ultimele zile. Ceea ce nu-i rau, ca dezbaterea de obicei duce la progres. Azi a prezentat un clip care, din punctul meu de vedere, imi explica cu toate detaliile necesare de ce nu ma regasesc in aceste actiuni. Niciunul dintre cei ilustrati in imagini nu ma convinge ca stie ce e de facut cu tara mai departe, deci, tot din punctul meu de vedere, nu am niciun motiv sa-i sustin efortul.

Ca de obicei, pietrele se arunca mai jos, la comentarii.

* sensul 3 din DEX. Grosul populației; spec. tărănimea.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Politica si norodul*.

  1. Iulia says:

    Of, mi-am promis ca nu ma bag in discutii legate de subiectu’ asta, dar trebuie sa observ macar ca oamenii astia chiar nu au o tinta reala. Ok, demisia presedintelui. Then what?

  2. Pingback: Gandul de dimineata » Cred ca-s resemnat. Un pic. (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *