Pentru ca…

… exista persoane care pot crede ca totusi fac campanie electorala lui Teo cu articolul de ieri, azi scriu cumva tangential si despre tabara cealalta. De ce tangential, pentru ca voi vorbi despre un parc, amenajat de Piedone, mai exact in mandatul lui, si fara indoiala cea mai mare realizare a actualului primar de la Sectorul 4. Cei mai vechi in ale acestui sector stiu ca Palatul Copiilor avea un parc al lui, un parc pe care au vrut sa puna mana cei de la Fundatia Romania de Maine ca sa faca niste camine studentesti acolo, dar nu au reusit. Ei bine, in acel parc, Primarul mai sus numit a inaungurat iarna o partie de schi (stiu ca termenul partie e exagerat, dar…). Si un patinoar. Iar apoi cand s-a mai incalzit, o pista de karting si o pista, ba chiar doua, pentru automodele (nu ma refer la fete dragute ce se plimba cu masini). Si pentru ca pareau putine, a mai pus in acelasi parc si gratare pentru ca micii si berile electorale sa poata sa fie pomenite tot timpul mandatului. E haios sa vezi romanul, mare amator al acestui sport, cum vine in parc cu carnea si carbunii si incinge unul din cele, poate, 30 de gratare ale primariei. Parca si aud sfaraind orgoliul politicianului fost OPC-ist. Si s-ar putea termina aici, dar au mai pus si aparate de fitness. Metalice si prinse in beton, ca sa nu fie tentati cei ce grataresc sa le ia acasa dupa ce se duce jarul, dar destul de multe. Cred ca sunt pentru toate varstele pentru ca lucrezi cu propria greutate la ele. Au si instructiuni de folosire. In turca. Cel putin asa cred, pentru ca nu vorbesc aceasta limba. Sigur, nu lipsesc vreo 12 panouri de baschet asezate pe 3 terenuri de handbal pe care le foloseste lumea pentru minifotbal, vreo 5 mese de ping-pong si un teren de tenis. Nu lipsesc nici mici fantani ici colo, dar lipseste “sursa de apa potabila” asa cum zice mare pe bannerul de la intrarea in parc. A lipsit si un specialist in iluminare, pentru ca parcul este iluminat haotic si de-a dreptul prost pe alocuri, dar sunt sigur ca nu a lipsit o licitatie romaneasca pentru acel contract. Parcul este curat pentru ca de vreo 3 ori pe zi trec masinute ale ADPP4 care uda aleile cu asfaltul cel mai bun ca sa mearga rolerii in “siguranta”.
Pentru a nu interpreta gresit, nu este un articol de campanie a candidatei PSD-PC Liliana Minca. Cum spuneam si ieri, nu fac campanie nimanui aici. Este un post despre un parc prea amenajat cat sa nu para kitsch-os.

Un start de saptamana surprinzator de frumos sa ai!

PS: De la dna candidata n-am primit nicio scrisoare, pe semne ca promoterilor ei nu li s-a deschis ca sa intre in scara si sa infunde cutiile de scrisori.
PS2: De ce am scris despre acest parc? Pentru ca l-am aprofundat ieri, la o mica iesire cu rolele.

Later edit: PS3: Uitasem sa spun ca exista un obiectiv turistic foarte interesant. Mai multe aici.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , . Bookmark the permalink.

0 Responses to Pentru ca…

  1. nanook says:

    vad ca stii o multime de lucruri despre parcul de la palatul pionierilor. si zic asa pentru ca pe bulevardul tineretului, municipalitatea/sectorul a uitat si vechi insemne pe care scrie ‘bd. pionierilor’. nu are nici o importanta, putem sa ne gandim la pionierii militari (stiti ce fac oamenii astia?).
    piedone a facut o chestie uimitoare cu parcul in cauza, care acum cativa ani era un loc in paragina. pacat ca sectorul 4 are in grija doar acest parc si nu si parcul tineretului, care tine de primaria municipiului bucuresti.
    eu unul astept ca piedone sa infiinteze si terase unde sa poti bea o cafea, cat timp copilul se joaca pe tartan, nu doar automatele din parc de la care poti cumpara tot felul de chimicale. o zi excelenta, n.

  2. whoami says:

    Am nimerit intr-un weekend anul trecut in acest parc. Era jale! O aglomeratie rara. Probabil, vorba lui nanook, fiind vorba de singurul parc amenajat din sectorul 4, toti sunt acolo.

  3. Pingback: Nu mai stiu… « Gandul de dimineata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *