Imaginea adevarata a Rusiei.

Catalin ma intreba dimineata ce parere am de faptul ca la Eurovision Rusia va fi reprezentata de niste mamaici. Pai, ce parere sa am? Bravo lor, mamaicilor, ca au convins lumea sa le voteze (cred ca tot cu vot e si la ei).

Si daca ar fi sa aprofundez, imaginea poporului rus in mintea-mi este preponderent dominata de mamaici. Mie Rusia imi pare extrem de rurala si nu o spun ca si critica ci doar ca perceptie generala. Imi pare muncitoreasca. N-as putea explica de ce, dar s-a putea sa aiba legatura cu faptul ca atunci cand eram mic unul dintre cuvintele pe care le stiam in rusa era “babushka”. Imi e foarte greu sa-mi imaginez rusii de varsta medie la 35 de ani care lucreaza intr-un birou la o multinationala. Fie ea si Gazprom. Cat despre singura categorie sociala cu care m-am intalnit si despre care mi-ar placea sa stiu ca-i o raritate sunt cefele late si siliconatele lor, vazuti in Milano, in Belgia, in Londra sau in Turcia. N-ar fi civilizat din partea mea sa generalizez in baza ultimilor, ca nici mie nu-mi place sa se generalizeze despre Romania pe baza celor ce fura in Franta sau a imaginii de obiecte sexuale cu care am iesit in topurile muzicii dance de peste mari si tari.

Daca e sa vorbesc strict despre piesa si doamnele in cauza, pot spune doar atat: pata de culoare. Un producator muzical a facut o bucata in care-i trebuia culoare. Asa cum Edward Maya a bagat acordeon in muzica dance si a facut 160 de milioane de view-uri pe Youtube. Sau Jay Z si Kanie West cu sample-ul fetelor de la Capalna. Si iata si prestatia castigatoarelor, Buranovskiye Babushki.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Imaginea adevarata a Rusiei.

  1. Andrei Catalin says:

    Trist e faptul ca reprezentantele Rusiei vor avea mai mult succes si vor fi mai bine vazute decat reprezentantii nostri, si anume Mandinga.

  2. ab says:

    @Andrei Catalin aici te contrazic un pic. Pentru ca ambele variante au fost alese pentru aceeasi calitate: pata de culoare. Doar ca a noastra este mai putin fresh decat a lor. Atat. Despre cum vor fi primiti si priviti la concurs, vom vedea.

  3. Andrei Catalin says:

    sa speram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *