Picnic pe doua roti.

Cand aveam vreo 5-6 ani bicicleta era una dintre activitatile de baza in procesul meu de ardere a timpului copilariei, a satisfacerii curiozitatii si a socializa. Datorita bicicletei am cunoscut prieteni noi ce nu stateau pe strada mea, am ajuns in locuri de prin preajma oraselului in care mi-am petrecut acei frumosi ani, fara sa stiu ca ele exista cu adevarat.

Aveam bicicleta de la 2 ani, am invatat sa merg pe ea pe la 3 ani. Cu roti ajutatoare pe care le-am scos pe la 3 ani jumate pentru ca erau de plastic si faceau zgomot. Prietenii mei cu biciclete erau mai mari ca mine, iar bicicletele lor erau si ele mai mari. Eu aveam un Pegas mic, cu roti extrem de groase. Ei oscilau intre Pegas Practic si Pegas Modern, cei ce aveau biciclete proprii, iar restul Tohan-ul parintilor. Cand goneam prin oras nu astepta niciunul pitici ca mine si faceam eforturi teribile sa ma tin dupa ei.

Sambata mi-am adus aminte de acea perioada si am facut fix opusul. Am iesit la o tura la care m-a chemat Ciprian si am mers pana la Mogosoaia la un picnic. Au fost destui incepatori in gasca asa ca la indicatiile organizatorului, am stat coada de coloana incercand pe cat se poate sa asigur spatele. Fie ca semnalizam pentru mai toti si faceam loc de-un culoar prin care sa ocolim masini parcate, fie ca mai dadeam informatii celor din fata, totul a fost facut cu drag cum mi-ar fi placut si mie cand eram mic si doar ce incepeam joaca de-a traficul pe doua roti.

A aparut si un rezumat al picnicului de la Mogosoaia. Ca sa va ofticati ca n-ati fost si sa va inscrieti pentru data viitoare.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Picnic pe doua roti.

 1. Andrei Catalin says:

  Si eu am avut pegas cand eram mic. l-am primit in clasa a I-a si am invatat sa merg pe ea de abia intr-a 5-a (is mai fricos de fel) si nu am avut niciodata roti ajutatorare. era una medie (dar nu stiu ce model). pot spune doar ca se desfacea de la mijloc ca sa o inghesui bine pe balcon vara si era foarte grea. acum vreau sa imi cumpar bicicleta dar nu prea am curaj :))

  foarte tare filmuletul. curajosi oameni :)

 2. ab says:

  @Andrei Catalin S-ar putea sa fie fix Pegas Practic-ul ala din poza. Ca alta facuta de Pegas pe modelul ala eu nu mai stiu.

 3. Andrei Catalin says:

  arata la fel, doar ca a mea era verde, si nu se plia. se desfacea in doua bucati separate. asta din poza nu se desface complet si se pliaza. :) dar ca idee asta era :P

 4. ab says:

  Probabil aveau si rebuturi. Nu o zic cu rautate la adresa ta, ci cu ironie la adresa acelor biciclete. Eu tin minte ca n-am reusit niciodata sa desfac ghidonul pentru a il mai ridica un pic. Parea sudat. Am incercat cu o groaza de chei pana am rotunjit surubul. N-a mers! :)

 5. Andrei Catalin says:

  nu mai tin minte. probabil era rebut. probabil avea doar eticheta de pegas. habar nu am. dar cum ti-am zis in trecut. ma documentez serios si vreau sa imi cumpar o bicicleta. nu ma grabesc, mai ales ca am probleme cu jobul. dar in toamna sper sa am. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *