Urasc oamenii care le stiu pe toate.

Din trei motive. Si le expun imediat, dar mai intai vreau sa va ganditi la unul d-asta pe care-l stiti bine si cu care va intersectati relativ des. Si nu-mi spuneti ca nu stiti pe nimeni, ca mie unul mi se pare ca e plin de asa ceva.

Motivul 1 – Inchiderea.
E ciudat sa incep cu “inchiderea”, dar asta ma enerveaza cel mai tare. Faptul ca nu sunt deschisi la idei noi sau la alte pareri diferite de ale lor. Sunt niste egocentristi autentici, care au nevoie de altii doar pentru a le pune in aplicare ideile si atat.

Motivul 2 – Amestecul si iluzia.
Faptul ca le stiu pe toate este de cele mai multe ori doar o iluzie. Spun de cele mai multe ori, pentru ca poti fi expert intr-o anumita problema, intr-un domeniu, dar este putin probabil sa fi specialist in orice. Si aici vine partea enervanta, acesti stietoti se amesteca si peste chestiuni pe care nu le stapanesc. Pentru ca nu pot trage linie, pentru ca sunt lasati, pentru ca pot, pentru ca…

Motivul 3 – Invidia.
Ma rog, aici glumesc un pic, pentru ca nu pot sa fiu invidios pe cele doua caracteristici care ma enerveaza. Dar, ca sa inchei tot cu o gluma, un prieten de familie imi spunea cand eram mai pustan ca e imposibil sa le stii pe toate, dar ca e bine sa incerci. La momentul respectiv era vorba de femei. :)

Sa aveti o zi plina de experti reali.

Later edit: Un fost coleg mi-a atras atentia ca s-ar putea de fapt sa nu-i urasc pe cei ce le stiu pe toate ci pe aceia care CRED ca le stiu pe toate. Ce sa zic, are dreptate! Asadar, titlul postarii, luati-l in calcul cu un cred ca intre care si le.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Urasc oamenii care le stiu pe toate.

 1. Andrei Catalin says:

  HAHAHA foarte tare motivul trei, mai ales gluma legata de femei :))

  la moticul unu “Faptul ca nu sunt deschisi la idei noi sau la alte pareri diferite de ale lor.” te referi doar dintr-un anumit punct de vedere? pentru ca daca te referi din toate punctele de vedere, (parerea mea si imi cer scuze daca te simti ofensat) nici tu nu esti diferit. :)

  o zi placuta :P

 2. ab says:

  Catalin, eu am facut o generalizare intentionata mai sus. Sigur ca sunt oameni si oameni, dar daca tot am generalizat, cred cu tarie ca aia care cred ca le stiu pe toate nu sunt deschisi la alte puncte de vedere. Sunt deschisi, cu intentia de a isi construi propriul punct de vedere, la anumiti factor de influenta. Atat.

  Cat despre mine, mai degraba sunt incapatanat, decat inchis. Ascult multe puncte de vedere, dar nu e obligatoriu sa fiu si de acord cu ele, nu? :)

 3. Andrei Catalin says:

  ma refeream doar la fragmentul acela, in cazul in care te referi in general, pe toate planurile. nu exista nici un om care sa fie deschis la noi idei si pareri diferite de ale lor, pe toate planurile. atat :P

 4. Andrei Catalin says:

  Dar hei, nu te enerva, e doar un comentariu… nu te cunosc, ca sa pot spune cum esti si cum nu esti. dar pot sa cred ca nu esti deschis la idei noi si la pareri diferite de ale tale, pe toate planurile.

  din cate am citit pe blog, tu nu prea spui nimic fara sa stii despre ce vorbesti. (unul din motivele pentru care citesc acest blog).

 5. Andrei Catalin says:

  M-am consultat cu colegii, si comentariul meu e deviat de la subiect. eu m-am agatat doar de fragmentul acela, nu de topic, de postul de azi.

  my bad. scuze

 6. ab says:

  Catalin. Geez man! Calm down. :) N-ai dat cu parul, ti-ai exprimat o parere. E perceptia ta. Nu pot sa te contrazic, pentru ca e cum ma percepi tu. Si stii cum e cu perceptia, e realitate. :)

 7. Andrei Catalin says:

  i am calm :) and by the way, perceptia mea e virtuala :)) deci poate fi gresita :)

 8. Pingback: Gandul de dimineata » Ma tem ca le acord prea mult spatiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *