Ratiunea-i moartea pasiunii.

Sa explic conjunctura mai intai ca nu cumva sa-mi puneti vreo eticheta dubioasa, asa, de dimineata. Aveam o discutie aseara, de principiu pe tema data, despre ce-ti doresti de la celalalt. Cateva dintre idei le expun mai jos.

Feel it, don’t analyze it.
Daca iti insiri o lista de calitati pe lista de “trebuie” si o serie de defecte pe lista de “niciodata“, unde sa mai creasca persoana aia in ochii tai? Unde mai e loc pentru surprizele placute si neplacute care tin relatia vie?

Afectiune, sprijin, incredere si intimitate.
Asa a raspuns inginerul din mine cand a fost intrebat ce anume trebuie sa primeasca intr-o relatie pentru a fi fericit. Desigur, inginereste vorbind, trebuie sa acorzi fix aceleasi lucruri. Si aici, ca sa rezumam si mai mult, e vorba de complementaritate intre cei doi. Pentru ca mie-mi pare ciudat ca o pereche sa fie compusa din doi indivizi ce se aseamana ca doua picaturi de apa.

Ca o concluzie, overthinking is bad for romance. Nimic din ce analizezi prea tare nu mai faci cu pasiune. Iar concluziile rationale sunt excelente. Atunci cand iti alegi masina de spalat.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Ratiunea-i moartea pasiunii.

  1. Andrei Catalin says:

    “Pentru ca mie-mi pare ciudat ca o pereche sa fie compusa din doi indivizi ce se aseamana ca doua picaturi de apa.” very true!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *