#GUESTlullaby: Doru Oprisan este…

… un domn pe care l-am cunoscut acum vreo 4 ani, intr-un proiect la care s-a prezentat drept fotograf. Am lucrat fain cu el si impresia lasata dupa a fost “ce voce de radio are baiatul asta!“. 3 luni mai tarziu, ascultand in weekend EuropaFM au jingleul Discuri pe banda cu Doru Oprisan la EuropaFM“. Era unul si acelasi. Un om de radio pasionat si priceput in ale fotografiei. Excelent! Colaborarile profesionale au continuat si avand multe lucruri in comun am legat si o prietenie faina. Suntem amandoi fani de dat cu bicla si curiosi pana la nebunie din punct de vedere muzical. Motiv pentru care l-am invitat la #GUESTlullaby, ceva ce am inaugurat miercurea trecuta cu Anca Duma. Iata ce piesa ne-a propus Doru.

Leonard Cohen m-a vrajit in 2009, cand a cantat pentru a doua oara in Bucuresti. Nu mai stiu de ce am ratat primul sau concert.
Ii stiam cateva piese, imi placeau versurile, dar nu ma puteam numi fan pe atunci.
Cand l-am auzit insa live, am fost luat prin surprindere. La 77 de ani are o voce mult mai buna decat avea in tinerete, cand a facut primele inregistrari. E de ajuns sa recite o poezie, ca boxele sa vibreze uimitor pe notele joase ale timbrului sau. L-am ascultat la un moment dat intr-un interviu pentru unul dintre radiourile BBC-ului: 45 de minute nu m-am putut dezlipi de boxe. Era fascinant doar sa-l aud vorbind.

Concertul lui din 2009 a fost si primul concert pe care l-am fotografiat, in mod oficial. Ulterior, am vazut si alte nume mai mari si mai zgomotase: AC/DC, Eric Clapton, Aerosmith, Guns N’ Roses, Bon Jovi si altii. Niciunul nu m-a impresionat insa mai mult ca Leonard Cohen. Chiar daca celelalte concerte aveau mult mai multa energie, aveau hituri pe care toata lumea le stia, aveau scene complicate si tot soiul de efecte.
Leonard Cohen a venit simplu, elegant, cu poeziile si vocea lui. Si o trupa care a cantat ireprosabil langa el. In felul asta a transmis mai multa emotie decat orice alt concert pe care l-am vazut pana acum.

Am ales sa vorbesc despre el astazi la #sweetlullaby pentru ca zilele trecute am primit o veste la care nu mai speram. Leonard Cohen canta pentru a 3-a oara la Bucuresti, pe 22 septembrie, la o zi dupa ce implineste 78 de ani, acum cu Lover Lover Lover.

PS: Si pentru ca-i fotograf, Doru, nu Leonard Cohen, mi-a trimis si imaginea de mai jos. Din concertul la care facea referire.

This entry was posted in #sweetlullaby and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *