O decizie luata…

… ieri de cineva m-a facut sa vorbesc azi despre incoerenta. Si nu oricare incoerenta, ci aceea fata de tine insuti. Dar hai sa dezvolt poate ma voi face inteles mai bine. Fiecare dintre noi are printre cunoscuti o imagine. In mod cert acea imagine nu este aceeasi pentru ca este o medie a ceea ce vrem noi sa se creada despre noi si ce percepe fiecare dintre ei. Sa zicem ca reusesti, macar printre cei care nu te cunosc bine sau doar din auzite sa ai o imagine cat de cat unitara si foarte aproape de ceea ce vrei sa transmiti. Iar in astfel de momente, ceea ce poti face ca sa strici asta este sa fi incoerent in mesajele pe care le transmiti. Un exemplu clar, din lumea publica, poate fi Gigi, al carui discurs public se schimba de la zi la zi. Daca nu ai stii mai bine, ai zice ca si-a luat rolul de politician prea in serios. Unde mai pui ca ieri, vuia presa din online, de cum Basescu si-a calcat pe promisiuni si anunta o scadere a salarilor si a pensilor cu niste procente semnificative. Despre genul asta de incoerenta este vorba, iar de ce spuneam ca este grav, pentru ca respecta foarte bine o veche zicala cu zisul si facutul.

O zi buna iti urez, si alta vei face tu! Chiar daca eu iti doresc doar bine. :)

PS: Postul de azi este prima reactie la blocarea accesului catre acest blog de catre o institutie al carui nume nu il voi da, si sper ca nimeni sa nu-l posteze. Nu vreau sa declansez un conflict, ci vreau sa atrag atentia asupra unui gap intre perceptie si comportament.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to O decizie luata…

  1. whoami says:

    Hmm… ce s-a intamplat cat am fost plecat? Lipseste omul o saptamana si tu esti interzis, iar CFR-ul aproape ca scapa campionatul. :)
    Sa stii ca ipocrizia companiilor e mare. Nu stiu care este cauza. Probabil dorinta disperata de a fi perfecti maine, desi asta este absolut imposibil, iar tu la experienta ta in domeniu pari sa stii f bine. Nu cred totusi sa dureze, daca aveai cititori fideli acolo se vor intampla lucruri. Succes!

  2. Pingback: Tweets that mention O decizie luata… « Gandul de dimineata -- Topsy.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *