#GUESTlullaby: Cu domnul invitat…

… in seara asta eu n-am avut ocazia sa schimb prea multe vorbe. Pentru ca ne-am cunoscut relativ de curand, in primul rand. Eu l-am descoperit (vedeti la final de ce folosesc acest termen) la #acousticbloggers, editia a 3-a, un proiect muzical foarte fain, initiat de Marius Matache si care a ajuns la un nivel la care eu unul nu ma asteptam. Nivel muzical si artistic, desigur.

Asadar, pe domnul Ionut Tecuceanu l-am vazut pe scena, alaturi de Anca Duma si inca un baiat talentat al carui nume imi scapa acum. Apoi ne-am cunoscut si oficial la petrecerea de varsta noua a aceleiasi domnisoare. Canta la chitara, lucreaza in PR, este si vocal si blogger. Suficiente calitati pentru o coada sanatoasa de fete la usa-i. Totusi, asa cum l-am cunoscut eu, un om cu capul pe umeri si bunul simt la purtator, discret, ba poate chiar timid in unele momente, Ionut a ales piesa de la #GUESTlullaby, motivand cam asa:

Se spune că un cover nu poate fi niciodată mai bun decât melodia originală. La fel cum copia unui tablou celebru nu are aceeaşi valoare ca opera iniţială. Totuşi, există artişti care nu fac doar un cover, ci reinterpretează piesa într-un stil propriu (englezii îi spun rendition). De multe ori, aceste reinterpretări ajung să propulseze melodia în topuri, să-i dea alt înţeles, s-o „şlefuiască” într-un fel care ţi se pare, oarecum, mai bun decât ce a fost ea iniţial. Asta pot spune eu despre ce a făcut Birdy cu Skinny Love a lui Bon Iver. Vocea ei m-a fermecat pur şi simplu şi, având în vedere că are doar 16 ani, îi prevăd un viitor cât se poate de strălucit. Întreg albumul ei de debut este foarte bun, aşa că ascultaţi-l.

Varianta asta live a melodiei mi se pare superbă:

PS: Sincer, mi-a fost greu să aleg o singură piesă şi nici nu am vrut s-o dau în clasici (Pink Floyd, Queen, Dire Straits etc.), pentru că mi-ar fi fost şi mai greu să mă hotărăsc. Aşa că am mers pe impulsul „latest obsession” şi am ajuns la Birdy. Mi-a plăcut atât de mult Skinny Love, încât i-am făcut şi eu, în joacă, un cover (click aici sa-l asculti) mai apropiat de cel al lui Ed Sheeran

This entry was posted in #sweetlullaby and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to #GUESTlullaby: Cu domnul invitat…

  1. Pingback: Gandul de dimineata » How It Begins: Eu recunosc ca…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *