Summer Well – o jumatate de holiday.

Anul trecut am fost printre cei placut surprinsi de acest festival, lucru care-mi confirma inca o data ca Orange are nas si simt pentru lucruri bine facute. 

Ce s-a intamplat anul asta?
A fost cald ca-n Sahara 1 luna de zile fara pic de ploaie. A venit weekendul cu festivalul, a venit ziua 1, a plouat in seara dinainte si a fost noroi pe jos. Muzica a fost insa buna, prestatiile civilizate overall. A venit ziua 2. Noaptea a plouat sanatos si mocaneste toata dimineata. Ora 14, organizatorii anunta anulearea zilei a 2-a din motive de securitate. Stupoare mare si dezamagire totodata. Reactii tampite, dar si normale, din partea unora care nu si-au organizat niciodata macar o zi onomastica.

Decizia – buna sau rea?
Prin anularea unor cantari se pierd bani. O parte din fee-ul artistilor (depinde de contract), cazari, transport, oameni, tehnic. Se pierd si banii ipotetici din vanzarea de la fata locului si bani intrati deja in conturi prin refund-ul la bilete. Si token-uri (felicitari pentru acest demers de detaliu). Deci, organizatorii pierd. Ies pe minus. Lumea e nemultumita. Si-ar fi dorit sa vada trupele alea. Dar nimeni nu si-ar fi dorit sa fie el cel care aluneca si-si rupe mana, cel care este in primul rand si pe care cade schela de lumini pentru ca pamantul s-a lasat nepermis de mult sub scena. Deci siguranta e pe primul loc. Decizia – normala si, tocmai pentru asta, laudabila.

Cum fu ziua intai?
N-am mai fost ca anul trecut cu aparatul dupa mine. Am fost doar cu gandul la o trupa despre care v-am mai spus si m-am bucurat cat am putut de acea prestatie. Restul a fost bonus. Mi-au placut tare si Wolf Gang. Nu mi-a placut Patrick Wolf, dar doar pentru ca nu ne potrivim pe gen, si am apreciat modul in care Hurts s-a prezentat. Desi un pic prea teatral, showul a avut un concept, a avut visuals si lumini, simple, dar de efect, a avut dansatoare nedezbracate, care chiar stiau ce fac acolo, deci, profi.

La final piesa cu care am cam ramas in minte de sambata.

PS: Da, la organizare, puteau sa invete de anul trecut ca la toaleta cand e intuneric afara trebuie sa ai lumina si ca 3 gherete cu token-uri sunt un pic cam putine pentru cata lume e acolo.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *