Relocarea – ai face-o?

Mi-am pus aceasta intrebare prima oara acum 6 ani. Ma rog, prima oara a fost in 2003, dar atunci terminam facultatea si marturiseam ca m-as muta in Timisoara. Nu prea pripeceam eu despre ce era vorba. Eram doar incantat de oras. Acum 6 ani insa ma gandeam serios la aceasta varianta.

De curand o prietena s-a mutat in Cluj. A renuntat la tot ce avea in Bucuresti si a plecat. Stiu ca m-a surprins pe moment. Apoi am inceput sa inteleg. Azi am vazut un anunt de recrutare al unei companii romanesti ce-si are concentrata afacerea si managementul in ardeal. Si m-am intrebat din nou: as face asta?

Ce te tine pe loc?
Prietenii. Distanta fata de familie, fie ca esti sau nu casatorit. Obisnuinta locului. Casa, in cazul in care este proprietate personala. Toate astea te ancoreaza destul de bine in loc, facand ca orice varianta de relocare in alt oras din tara sa fie ignorata inainte sa fie analizata.

Ce te-ar face sa pleci?
Oferta celor ce te doresc acolo. Orasul – s-ar putea sa-ti placa mai mult decat cel in care esti acum. Perspectiva unui nou inceput. Setea de nou. In principiu tot ce contravine ca sens cu ce te tine pe loc, iar astfel esti pus in situatia de a lua o decizie radicala.

Tu cum ai cantari o astfel de posibilitate?

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Relocarea – ai face-o?

  1. dana dragusin says:

    Si eu mi-am pus intrebarea asta. Pe mine ma tine in loc familia. ATAT…
    Nu am exclus posibilitatea momentan. Astept sa mai creasca toti :)

  2. Roxana says:

    Relocarea este si trebuie sa fie o optiune pentru orice persoana care doreste o viata mai buna si care este dispusa sa faca o schimbare in mai bine si sa isi asume niste sacrificii cu rezultate pe termen lung. Ceea ce te determina tine de propriile necesitati si de propria personalitate. Poate la inceput este nevoia de provocare, de competitie, de a te pune la incercare. Apoi, iti dai seama ca lupta e mult mai grea si miza este mult mai mare. Orizontul este mult mai luminos chiar daca ploua mult prea mult. Cand acolo unde traiesti de o viata nu te mai regasesti relocarea poate fi o noua viata. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *