Nu stiu daca…

… iti mai aduci aminte, dar dupa primul concert a lui Michael in Romania, jumatate de tara era fan. La fel se intampla dupa prima cantare pe aceste plaiuri ale trupei Depeche Mode. Erau Michael si DM mai tari ca AC/DC? Vorba lui Cristi Minculescu: “trebuie sa pastram proportiile”. Nu erau mai tari, dar romanii erau un burete atunci. Absorbeau tot ce venea de afara fara nicio urma de analiza. Ce face romanul acum? In niciun caz nu mai exista exodul de fani, dar te calci pe picioare cu criticii la tot pasul. Romanul merge la concerte gen Rolling Stones, AC/DC, Sting, pentru ca e eveniment important si nu poate lipsi. Romanul nu se mai duce doar pentru ca e fan sau din curiozitate. Curiosii sunt prosti, iar noi devenim prea pretiosi ca sa fim fani. Romanul e informat, le stie pe toate. De aia la AC/DC jumate din ei au inceput sa aplaude la jumatea concertului. Se vorbea despre ce atmosfera va fi si o comparau cu un show de la Donnington. Nu ne calificam pentru asa ceva. Pentru ca acel public stie muzica si asculta AC/DC poate din chiar din ’74.

Review
O parere despre Bucuresti n-ar fi cinstita decat daca as sparge evenimentul in doua componente: show-ul trupei si organizare.
Trupa n-a facut rabat de la niciun element din program: pirotehnica la greu, setup de scena spectaculos si bine pus la punct, lumini cat pentru-un Wembley si sunet la fel (am numarat doar la scena 96 de monitoare care au minim 800W fiecare si mai bine de 24 de subwoofere de minim 1200W fiecare). In schimb, romanul, doar pentru ca a venit, s-ar fi asteptat si la un al doilea bis, in ciuda celei mai lungi versiuni de Let there be rock pe care am auzit-o eu vreodata (17 minute inregistrate pe telefon de mine si probabil inca vreun minut jumate inainte). Am crezut ca-mi cade mana cand s-a terminat si am lasat-o jos.
Organizarea insa, asa cum o stim. La ce a fost un plus fata de alte concerte? La securitate, semn ca cineva se astepta ca multimea sa o
ia razna. In rest, mi-am amintit de lipsa de toalete de la Rolling Stones (18 ecotoilet la probabil 10mii de oameni), de gandirea ingusta a celor care am decis ca la juma de sector care a stat in curtea palatului Parlamentului sa puna un singur punct de vanzare hot-dog si doar bere fara alcool, pentru ca asa a cerut administratia cladirii. Mai urma sa ceara si sa nu calcam iarba sau sa puna bilet de vizitare a curtii, ca in rest au facut ce au vrut.

Eu am fost fost absolut incantat de ce am vazut si auzit. Acest concert ajunge fix langa Rolling Stones care in topul meu era number 1 pana acum.

Sa ai un inceput de saptamana mai deschis si mai putin critic.

PS: vor urma probabil si inregistrarile de pe telefon, dar nu ma astept sa fie cine stie ce video-uri.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *