Suntem cum ne dam voie sa fim.

Crezi ca nu e nimic de capul tau? Fii sincer! Well, s-ar putea sa ai dreptate. S-ar putea sa ai dreptate si daca vei spune ca esti un perfect. Stim amandoi ca nu-i asa, dar s-ar putea sa stii tu ceva.

Unde te vezi peste 5 ani?
Stii intrebarea asta de la interviuri? Cat de sincer raspunzi la ea? Cat de des ati spus acolo ca in 5 ani va vedeti in pozitia in care ii spuneti acelei persoane pe cine sa intervieveze si pe cine nu, si cu cine sa bata palma si pe cine sa trimita la plimbare? Nu prea des, nu? De ce facem asta? Pentru ca nu ni se pare ca ar da bine. Pana nu scapam de prizonieratul pe care mintea ni-l pune nu vom reusi sa atingem ceea ce putem atinge. Adica un soi de “best version of yourself”.

Cum facem asta?
Nu stiu. Daca stiam, ai fi aflat deja de pe acest blog (pentru ca asta e ceea ce ne leaga pe noi doi, cititor-autor). Poate daca stiam nu mai faceam nimic altceva decat sa scriu aici si alte griji sa n-am. Cum cred ca ar trebui facuta? In primul rand schimband la noi ce ne deranjeaza la altii. Devenind mai buni si mai drepti si mai culti si mai si decat credem acum ca putem fi. Crezi ca nu poti? Probabil ca ai dreptate. Crezi ca poti? Sigur ai dreptate.

Intrebare: ce credeti ca ar fi reusit cei din clipul de mai jos daca si-ar fi spus ca nu vor reusi?

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Suntem cum ne dam voie sa fim.

  1. Andrei Catalin says:

    ti-am scris un comment de peste 500 de cuvinte la care am stat cam o ora. dar m-am razgandit. nu cred ca este locul sa spun acele cuvinte, si nu cred ca te-ar interesa foarte tare.

    pe scurt. sunt de parere ca nu crezi in ce spui. sau cel putin nu mai crezi. sunt de parere ca spui unele lucruri doar ca sa fie spuse.

    imi cer scuze, dar asa vad eu, ca cititor, cum stau lucrurile aici in ultima vreme. am impresia cateodata ca citesc o carte foarte buna, care are unele pagini inlocuite cu unele dintr-o carte, mai putin buna…

  2. ab says:

    @Andrei Catalin , da-mi voie sa-ti raspund mai punctual si mai putin nuantat decat o fac de obicei.
    1. Cred ca orice parere este interesanta daca este exprimata coerent si civilizat. Asta incerc sa fac si eu. Si din lucruri care nu te intereseaza ai ceva de invatat.
    2. cand spui “unele lucruri” presupun ca te gandesti la “postari”. Si da, aici recunosc ca mi s-a intamplat sa postez lucruri in anumite zile fara sa simt sau sa cred in ele. Le postam pentru ca exista obiceiul de a le posta. Daca te referi la altceva, am sa te rog sa detaliezi, ca sa pot sa raspund in cunostinta de cauza.
    3. ca cititor cred ca vezi foarte bine. mi-am impus acum ceva vreme sa fiu mai activ decat am fost pana acum in a-mi schimba si corecta unele probleme in gandire si chiar comportament. E greu si uneori neclar. Nu trebuie sa ne imaginam ca daca vrem sa schimbam modul de gandire mintea te va lasa sa faci asta fara lupta. Ce imi permit eu sa cred ca ai observat este faptul ca am momente in care sunt confuz. Si probabil se vede si in anumite postari.
    E foarte greu de digerat sa vezi ca nu esti nici pe departe cat de bun credeai, sa accepti asta si apoi sa-ti faci si un plan de imbunatatire pe care sa-l si urmezi. Sunt multe momente in care iti vine sa te intorci din drum.

  3. Andrei Catalin says:

    Da, ma refeream la postari, nimic altceva.

    poate ca pari cateodata confuz, nu m-am gandit la aspectul asta. eu te-am simtit mai mult… superficial… eu nu cred in perfectiune. si probabil, din punctul meu de vedere, vrei sa atingi o anumita “perfectiune” impusa de tine pentru tine.

    stiu cum e cand iti vine sa te intorci din drum. dar eu prefer sa ma impiedic, si apoi cand ma linistesc sa ma ridic si sa continui drumul.

    dar repet asa vad eu lucrurile. si nu te cunosc foarte foarte bine ca te pot eticheta…

  4. Cristian Cartzu says:

    Ma tem ca aici trebuie sa-i dau dreptate lui Catalin. Dar si tie. De aici de departe se vede ca punctul 3 din raspunsul tau, Andrei, nu-ti iese inca. Si asta nu poate genera decat frustrari. Frustrarile se traduc in cazul blogului in postari aruncate, fara o constructie aparte asa cum ai obisnuit, asa ca cititorii reactioneaza. Eu vad ca pe un lucru pozitiv ca nu pleaca pur si simplu ci semnaleaza ce nu li se pare calitativ. Am observat mai multe postari din categoria celor de azi, fapt ce ma face sa cred ca de fapt rabufnesti in online pentru lucruri din offline. Acum ca probabil te vei simti ca un fir despicat in 4, e timpul pentru inca un dus rece: sa te schimbi nu e usor fara o motivatie pe masura. Motivatia o poti gasi in multe locuri: lucruri, oameni, interiorul tau, etc.

  5. Aura says:

    Orice carte reprezinta un intreg, luata fragmentat exista posibilitatea ca ea sa nu-ti spuna nimic sau poate foarte mult.
    Cat despre oameni in general, ei evolueaza de la interior catre exterior si invers; despre tine in particular, si ceea ce eu am perceput, esti mult mai empatic starilor tale, asta e diferit de Andrei care a scris pana acum.
    Dar dragilor, acesta este tot Andrei. Lasati cartea sa-si scrie paginile si luati mesajul din intregul ei, iar tu dragule, poate ca ar fi momentul sa scrii, nu pentru un ritual autoimpus cu o periodicitate autoimpusa, ci doar atunci cand se va dicta undeva in tine.
    Gandul de dimineata ramane tot gandul tau, cititorii tai de astazi vor ramane si maine, daca vor putea sa citeasca si printre randurile pe care tu le asterni.
    Seara faina tuturor!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *