Loc de imbunatatit.

Daca tot m-am vaitat ieri ca nu fac ce mi-am propus in ceea ce priveste blogul, azi, trezit dis de dimineata, mi-am zis ca ar trebui totusi sa fac si ceva in sensul asta, nu doar sa ma vait. Asa ca m-am pus pe scris. Si, cu voia ta, pe intrebat sincer si curios: tu ce ai vrea?

Aspect si functionalitate.
La aspect sunt sigur ca exista tot atatea pareri cati vizitatori, dar daca ai o vreun blog care-ti place cum arata, pune-i linkul mai jos ca sa vad si eu despre ce-i vorba. Apoi, daca esti un cititor cat de cat fidel (adica treci in fiecare saptamana pe aici), mi-ar placea sa-mi spui ce nu-ti place la nivel functional. Categorisirea? Iti e greu sa cauti ceva ce te intereseaza? Sau poate nu-ti place modul in care afisez postarile? Si aici, ca si la aspect, sunt tot felul de “obiceiuri de consum” si de aia imi e greu sa le intuiesc, pentru ca eu la randu-mi consum lectura online in felu-mi propriu.

Cum si cand afli ce am scris.
Aici discutia devine un pic mai tehnica. Daca privesc rezultatele din Google Analytics, de exemplu, vad ca 30% din cei care ajung aici cauta lucruri pe google. La unele cautari e evident ca nu vor gasi raspuns, cum ar fi “de ce suntem folositi de altii”. :) Dar cand cauti “gandul de dimineata” pe google e clar ce cauti. :) Asa ca te intreb, daca tot vrei sa revii aici si sa afli ce am mai scris, ce faci in sensul asta? Ar fi Google Reader, dar e pe duca. Google renunta la acest serviciu. Sunt alte solutii, despre care o sa scriu cu alta ocazie. Te-ai abonat prin RSS feed, adica primesti notificarile zilnice pe mail? Eu unul as schimba, daca as putea ora la care le trimite (gandul de dimineata daca vine la ora 2 dupa-amiaza nu mai e de dimineata).

Social media.
Aici, pentru ca observ un regres puternic al prietenilor de pe Facebook la “promovarea” blogului pe profilul personal, pasul firesc este sa-i fac o pagina dedicata blogului. In felul asta, toata lumea care citeste blogul se poate abona acolo si va vedea ce si cand scriu, dar si alte lucruri care-mi par relevante. In plus, eu nu-mi mai stresez prietenii, iar un cititor necunoscut mie nu ma va mai injura ca nu-i accept cererea de prietenie din cauza regulii “doar oameni pe care-i cunosc personal”.
Eu sunt destul de activ si pe Twitter, dar acolo nu-i cazul de un cont dedicat. Treaba-i mai simpla. Nu te intereseaza referinta, nu dai click si gata. Fluxul de postari este oricum foarte mare.

Rubrica de sugestii libere.
In principiu orice ai spune si este argumentat va fi luat in calcul. Asa-mi e firea, mai analitica si deschisa. Dar, nah, trebuie sa vrei si tu sa ajuti. Si ca tot veni vorba de interactiune, nu mai bine, imi spui si ce te mai tine in loc sa comentezi cateodata?

Ce urmeaza?
Pai, dupa ce culeg sugestiile voastre, le punem frumos intr-un document si mergem cu ele la echipa de dezvoltare si vedem ce si cum putem face. E hotarata treaba. Nu mai dureaza mult pana schimbam ceva aici.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *