Diferenta dintre a face ceva de placere si a fi platit pentru asta.

Ca aspectul financiar reprezinta un factor motivator nu cred ca mai trebuie explicat. Salariul, prima, banii in general sunt o rasplata fireasca pentru niste eforturi fizice/intelectuale si performante obtinute intr-un cadru organizat pe care de cele mai multe ori il numim serviciu.

Cand esti platit.
Cand esti platit ai norme si reguli de respectat cu strictete. Ai deadline-uri de indeplinit, obirctive de atins si un program de lucru. Cand esti platit trebuie sa faci si compromisuri pana la un punct al suportabilitatii pe care fiecare si-l calculeaza si cunoaste cel mai bine. Cand esti platit e cumva de datoria ta sa suporti un sef cu toane sau mai rau, incompetent, sau de ce nu, foarte corect si exigent.

Cand faci ceva din placere.
Aici ceea ce te motiveaza e placerea acelui lucru. Este bucuria, relaxarea sau starea la modul ei general pe care ti-o da acea activitate. Unii construiesc lego, altii cladiri din bete de chibrit, altii alearga maratoane, altii citesc si exemplele pot continua cu ajutorul vostru, mai jos, la comentarii. Ceea ce face lucrul asta diferit este ca in timpul tau liber si in activitatile pe care le faci din placere nu esti obligat sa tolerezi lucruri ce te deranjeaza sau oameni care isi bat joc de efortul si timpul tau.

Motivul ce sta la baza acestor clarificari, domnule fost arbitru FIFA, Florin Chivulete, este faptul ca daca oficialul fluiera gresit impotriva lui Messi sau a Barcelonei, si el si echipa trebuie sa continue sa joace pentru ca asa scrie in contract. In schimb, in “contractul” meu de pasiuni si timp liber nu scrie ca sunt obligat sa iau parte la o competitie sportiva (fotbalistica) in cazul de fata sa tolerez un arbitru care nu stie regulamentul competitiei in care este platit sa oficieze si care nu este atent la joc in timp ce este platit sa fie atent fix la joc si sa aplice acel regulament. Mentionez ca dl Chivulete nu a fost arbitrul care a gresit repetat ci doar arbitrul care-si apara colegul cu argumente nefondate. Despre nesimtirea si badarania staff-ului de la clubul gazda Dinamo, nu pot sa spune decat ca este pacatul organizatorilor ca au ales acea baza sportiva.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *