Role play: parinte sau copil.

Mentionez inca de la inceput ca acest gand nu este despre jocul de-a mama si tata de cand eram mici. Aseara, insa, m-am intalnit cu niste prieteni dragi cu prilejul unei vizite scurte a unei alte prietene din aceeasi gasca care de vreo 2 ani (sper ca nu gresesc) s-a stabilit in Austria. Odata cu trecerea timpului, o parte din membrii gastii au devenit soti, sotii, parinti. Eu niciuna dintre variante.

Din cate observ centrul universului odata cu aparitia unui copil se muta de la locul lui obisnuit in fruntea copilului. Totul se intampla in jurul acestuia, despre si cu acesta. Ghiciti ce se intampla cu discutiile? :D Simplist vorbind, cand esti barbat centrul discutiilor are 3 alei: masini, sport si femei. Cand esti femeie, centrul discutiilor este un oras intreg plin de alei. Cand esti parinte, exista un bulevard principal numit Copil si mici alei in stanga si in dreapta pe care din cand in gand mai gresesti si virezi.

In mod normal discutiile despre copii sunt pline de invataminte pentru unul ca mine care nu are, isi doreste, dar nu-i graba. Totusi e inevitabil sa nu te plictisesti de ele sau sa nu iti doresti sa iei parte la ele. Aseara insa, in mijlocul unei astfel de discutii, m-a lovit o revelatie asa de tare incat am si spus-o in gura mare. A iesit ca gluma, dar mi se pare de departe cea mai distractiva solutie pentru a lua parte la discutii despre copii atunci cand tu nu ai unul: intrucat in ipostaza de parinte nu ma pot pune, raman la rolul de copil, pentru ca pe ala l-am mai jucat o data.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Role play: parinte sau copil.

  1. Andrei Catalin says:

    vroiam sa fac o gluma, dar ma tem ca nu te prinzi si ma injuri :)))

  2. ab says:

    @Andrei Catalin , multumesc de incredere. :))

  3. Andrei Catalin says:

    “Odata cu trecerea timpului, o parte din membrii gastii au devenit soti, sotii, parinti. Eu niciuna dintre variante.”

    Vroiam sa iti spun: “Crezi tu?” la partea cu parintele :)))

  4. Mariana says:

    Pentru cineva care a fost atât în postură de copil – (cândva) , şi este şi în cea de părinte, ambele posturi mi se par cât se poate de acceptabile şi pt. copil şi pt. părinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *