Atunci cand muschii se inmoaie.

In ciuda titlului inspirat din boala canapelei aceasta postare este despre filme. Doua filme mai exact, Iron Man 3 si Fast and Furious 6. Le-am vazut pe amandoua si mi se pare ca as irosi spatiu pe blog daca as scrie despre fiecare in parte.

Pe rand luate.
Iron Man 3 desi pare o continuare fireasca, cronologica si evolutiva a primelor doua lucrurile au parut mai banale si mai putin spectaculoase. In schimb filmul ce se dorea unul de actiune indiferent ce ar scrie pe afis, a avut la intriga si detalii despre trecutul personajelor de am crezut ca sigur pana la final unul va muri. Prea il prezentau cu intreaga activitate la pachet. Vestea buna e ca Iron Man in acest moment a ajuns la nivelul in care costumul pare sa descurce singur fara probleme prea mari. Morala pare a fi in jurul ideii ca lumea are nevoie de eroi. Eu as vrea sa clarific un pic acest aspect: lumea noastra are nevoie de exemple pozitive, de urmat. Eroii pot fi si negativi.

Fast and Furious 6 mi-a parut de 6 ori mai departe de ideea de baza a primului din serie. Si aici, ca si in Iron Man s-au facut conexiuni cu trecutul, cu traditia si obiceiurile gastii. Mie unul mi se pare ca drama unui om care-si pierde memoria si drama prietenilor din jurul lui ar trebui sa ramana subiect pentru Tanar si Nelinistit. Nu pentru un film renumit pentru masini, cai putere, actiuni si cascadorii spectaculoase. Da, si acesta are nevoie de o poveste si e drept ca toate prostiile pe care un barbat ajunge sa le faca este pentru a impresiona o femeie, dar chiar si asa. Si ar mai fi ceva: regia cascadoriilor este ridicola. Nu ma pricep la aviatie, dar ma gandesc logic ca un avion militar de transport care face touch and go pe o pista trebuie sa mearga cu o viteza medie de macar 100km/h. Scena din film dureaza vreo 12 minute minim. Asta inseamna ca acea pista are o lungime de minimum 20 de km. Desigur, pista se termina imediat ce avionul este doborat si distrus.

Concluzie
Daca sunteti fani ai seriilor mergeti sa le vedeti. Eu asa am facut. Daca doar credeti ca o sa va placa, s-ar putea sa fiti dezamagiti. Pare ca anul asta este un tendinta care se tot regaseste in filmele de actiune: sa punem sentiment si poveste in ele. Asa s-a intamplat si cu Batman: Dark Knight Rises.

Mai jos si trailerul ca sa va faceti o impresie gresita despre F&F 6.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *