Biciclete, soferi beti si un pic de Photoshop.

A fost o saptamana buna in materie de virale. A trecut ceva vreme de cand nu mi-au mai placut atatea noi aparitii incat sa selectez 3 pentru a le aduce in fata ta, la Friday Special.

Oprescuuuuleeee, Oprescuuuuleee!
Parafrazand refrenul noului single OCS,  mi-am permis o strigatura catre domnu’ primar din localitatea cu cea mai mare importanta administrativa a Romaniei. De ce? Ca sa-l fac atent si ca sa-i arat cam la ce nivel au ajuns unii in materie de infrastructura pentru biciclisti, in timp ce edilul nostru vorbeste despre nepopularitatea lor si faptul ca nu sunt o solutie pentru aglomerarile urbane. In Japonia s-au construit primele parcari automate de biciclete. Pe modelul celor supraetajate pentru autovehicule s-au creat si unele similare pentru vehiculele cu doua roti, doar ca-s subterane. Cum functioneaza vedeti mai jos, iar eu n-as adauga decat ca acolo bicicleta iti e mai in siguranta decat legata de un pom, iar marea oftica a majoritatii, ca biciclistii nu platesc nimic nicaieri, ar avea un prim punct de plecare: abonamentul. Solutia tehnica se numeste Eco Cycle.

Martor ocular.
Nu stiu cati dintre voi ati fost martorii unui accident auto pana acum. Sincer, nici nu va doresc. Dar daca tot veti fi, ar fi grozav sa fie o simulare. Asta este insight-ul folosit de o campanie impotriva conducerii sub influenta bauturilor alcoolice. E socanta, este memorabila si toate astea pentru ca este foarte aproape de adevar. Te vei urca vreodata baut la volan dupa ce ai trecut prin toaleta asta? Eu zic ca nu. Si cred ca nu ai face-o nici daca ai asista ca martor la un accident grav. Campaniei ii spune #PubLooShocker.

Si ceva de weekend.
Statul in statia de autobuz poate fi plictisitor. Locul acela a reprezentat si inca reprezinta o provocare mare pentru creativii din agentii. S-au incercat tot felul de idei, care mai de care mai ingenioase. Cea mai noua e asta de mai jos. Pune un zambet pe buze, ceea ce e important. Ideea a fost implementata pentru Adobe Creative Days.

This entry was posted in Dimineata, la cafea, Friday Special and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Biciclete, soferi beti si un pic de Photoshop.

  1. Andrei Catalin says:

    funny rau ultima :))) ma dor falcile si acum dupa o jumatate de ora :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *