Liga pesimistilor.

Fara vreo legatura directa as vrea sa va reamintesc ca acum 1 an ar fi trebuit ca lumea sa se termine (12.12…) sunt sigur ca v-ati prins. Acum. revenind la titlu, am avut placerea sa fiu invitat la o vizionare in stilul #ShareTheSofa de catre Heineken (o campanie in care fanii fotbalului sunt invitati sa comenteze meciurile impreuna pe Twitter).

S-a intamplat aseara, iar motivul de pe micile (s-a dovedit a fi un ecran chiar mare) ecrane era ultimul meci din grupele Champions League pentru reprezentanta noastra, Steaua Bucuresti. Se juca in deplasare, la Londra si era returul dublei manse. La Bucuresti fusese deranj mare dupa 0-4. Nici Steaua si nici Chelsea netrecand printr-o forma mare, dar cum diferentele intre formele slabe ale acestor echipe sunt majore, nimeni nu se astepta la vreo minune. Mai putin Pavel Bartos, care atunci cand am fost invitati sa ne scriem numele pe o foaie si sa dam un pronostic pentru un scor exact, a fost singurul care a mizat pe victoria timida a Stelei (1-0). Cu exceptia altor 2 egaluri, toti cei prezenti, inclusiv eu, am bifat scoruri care mai de care: 3-0, 5-1, 4-1, etc.

Inceputul slab de meci a dat apa la moara celor prezenti si in lumea a devenit mult mai preocupata de ironii decat de joc in sine. Stiu ca nu este un mod corect pentru a reactiona pentru un suporter, dar sunt convins ca nimeni de acolo nu-si dorea ca echipa sa fie umilita ci mai degraba era vorba despre setarea unor asteptari foarte joase pentru a avea si motive bucurie daca lucrurile mergeau bine. Am aflat ca nu au mers chiar rau, daca judecam dupa scorul de 1-0 pentru Chelsea, inregistrat la final. Eu nu am stat decat putin si am prins si momentul pauzei in care Chinezu, si el prezent, a tinut sa multumeasca pentru un tort foarte simpatic si sa-i mustreze pe cei prezenti pentru un “la multi ani” cantat extrem de lalait si neterminat.

Concluzii.
Berea a fost buna. Asa am auzit, ca asa sunt eu istet de merg cu masina la un astfel de eveniment. Cat despre titlu, adevarul e si eu am momente d-astea de pesimism maxim in care nimic nu-mi face mai bine si nu-mi doresc mai mult decat sa fiu contrazis grosolan. Deci, inteleg perfect. :)

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *