#sweetlullaby: Top 10 – 2013

Pentru ca toate entitatile care se respecta fac clasamente si situatii la final de an, iata ca si la #sweetlullaby avem un top. Vor fi 10 piese, alese de mine din tot ce am publicat in acest an in rubrica mai sus amintita. Asadar, fara multe alte cuvinte de introducere, aceastea sunt piesele care in 2013 au fost cel mai aproape de gustul si sufletul meu. Mai jos, in ordine descrescatoare si cu o mica introducere fiecare, ca e top, ce mama ma-sii.

Pe locul 10, am ales sa se gaseasca un trio. Wyclef Jean, Niia si Jerry Wonder. Piesa publicata in 30 Septembrie este Sweetest Girl.

Locul 9 este ocupat de Ray Foxx si Rachel K Collier si un cover publicat in 5 Septembrie dupa Sister Sledge: Thinking of You.

La pozitia a 8-a un #sweetlullaby care la vremea postarii lui, in 20 August, venea ca un pansament dupa o zi foarte incarcata. Jake Bugg, un tanar britanic din noul val si al lui single Broken.

Royals, piesa lansata de australianca ce-si spune Lorde, este pentru multi piesa anului. In topul meu, doar pe locul 7, desi recunosc ca este o revelatie si are un sound foarte fain. As adauga ca in 7 Iunie, cand am publicat-o, nu avea un live civilizat pe Youtube. Acum am gasit unul si e mai jos.

La inceput de an, in 7 Ianuarie, postam la #sweetlullaby o joaca tare faina din care a iesit ceva spectaculos. Piesa se numeste Ain’t My Fault si Lenny Kravitz a reusit sa ma uimeasca pe multe planuri in 2013. Aici, alaturi de Mos Def, pe locul 6.

Un duet atipic ocupa locul 5. Este vorba despre unul din muzicienii mei favoriti, Sting, si unul dintre cei mai spectaculosi actori ai ultimilor ani: Robert Downey Jr. Piesa Driven To Tears o publicam in 5 August si de atunci mi-a ramas in minte suficient de tare ca sa o regasim aici.

Pe 4 este o piesa care pe mine m-a uns pe suflet de fiecare data. Pe Emiliana Torrini am descoperit-o intr-un live alaturi de Thievery Corporation la Sala Palatului, asa cum povesteam si in 17 Iunie. Piesa ei Sunny Road este facatoare de minuni, emotional vorbind.

Intram in top 3 si prima piesa in primele 3 ale anului vine de la Pink, intr-un duet cu Nate Ruess. Just Give Me A Reason era propusa voua in seara zilei de 29 Mai 2013. Ulterior ea a fost rulata si ultra play-ata pe mai toate canalele.

Locul 2, la mare concurenta cu prima pozitie este ocupat de Sir Paul McCartney. Motivul pentru care nu e in varf este pentru ca piesa nu m-a obsedat asa de tare precum urmatoarea din clasament. De pe al 15-lea album de studio, Kisses On The Bottom, vine una dintre cele doua piese originale de pe acest material discografic: My Valentine. A fost la #sweetlullaby in 24 Iulie 2013.

banner_top2013_1

Si, cu surle si trambite, am ajuns la locul 1. Sau mai bine spus cu o voce si o chitara. Varianta originala a Love Is Blindness aparea pe blog in 4 Martie, atunci cand extrem de prins fiind de cover-ul mult mai dinamic al lui Jack White, alegeam totusi sa vi-l propun pe David Evans (aka The Edge de la U2).

In finalul clasamentului, daca v-a placut ce ati ascultat va anunt si in mod oficial deschiderea canalului oficial de Youtube al acestui Blog, si cu aceasta ocazie, primul pas de acolo este playlist-ul acestui top. Il accesati cu un click aici. Auditie placuta si in 2014, la #sweetlullaby.

 

This entry was posted in #sweetlullaby and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *