Du hast era…

… singura piesa care-mi venea in minte de la Rammstein in drum spre Romexpo duminica seara. Era si de la oboseala, dar si de la faptul ca nu-s un fan inrait al trupei, in principal pentru ca nu inteleg o boaba de germana si nici limba nu ma atrage in mod deosebit. Asadar, m-am dus ca un curios intr-o mare de rockeri la show-ul de final dintr-un week-end pe care suflarea metalista din Romania il va uita greu.

Am ajuns acolo si am dat repede de Therintintin. Pana la ora concertului s-au strans vreo 30 de mii de oameni, cat n-am vazut niciodata la Romexpo. Trupa a stiut sa-si construiasca intro-ul, iar dupa o zi in care Germania a trimis Anglia acasa de la Mondial, steagul german afisat pe toata scena la inceputul concertului a parut mai mult decat oportun. Dupa concert am aflat ca 4 dintre membrii Rammstein au atestat de pirotehnisti lucru care a explicat 40% din show-ul lor. Apoi ar mai fi vreo 30 de procente de lumini, care mecanizate la greu fiind au reusit sa transforme o scena de festival intr-una de turneu. Restul a apartinutul sunetului si soundului nemtilor. Exacti, tehnici, armoniosi cand era cazul si voci foarte precise au reusit sa faca din acest concert unul pe care sa-l pun in topul meu alaturi de AC/DC si Rolling Stones. Strict ca show insa, sunt clar number one.

Un astfel de concert nu putea sa lase indiferent un public avizat, iar atmosfera a fost si ea la peste asteptari, chiar si la nivelul
tribunei VIP care era in picioare si la unison cu restul multimii pe tot timpul concertului. Probabil si de aici acel “Multumesc foarte mult” rostit intr-o romana perfecta de solistul trupei la final.

In caz ca nu era clar, sfatul meu este ca daca aveti ocazia sa ii vedeti live pe cei de la Rammstein, nu ezitati decat daca nu va place rockul nici macar cu lamaie. Iar aici, 3 poze, “furate” cu telefonul.

Sa ai o zi sclipitoare in continuare!

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to Du hast era…

  1. madellaine says:

    nu te atrage limba germana? inteleg…dar macar subliminalul ei ar trebui sa-ti fie “appealing’….cel putin dupa “incendierea” provocata de artistii cu pricina, care au evoluat sub egida drapelului ….
    nationalisti? artisti/ sau showmani de angajament?

  2. Rin Tin Tin says:

    Versurile de la Rammstein n-au absolut nimic de-a face cu nationalismul (sunt mai mult despre stari de spirit), eventualele nuante nationaliste tin strict de caricaturizare si ironie.

  3. @madellaine – Rin Tin Tin stie mai bine. Bai, nationalisti sau nu,… omuletii la baia de public facuta intr-o barca gonflabila a gasit un drapel tricolor, de data asta romanesc, pe care si l-a montat drept capa si a defilat un tur cu el, deci popoare prietene ce sa zic. Nu luam noi masini de la ei de pomana.
    @rin tin tin – coane, tu stii germana? :)

  4. Rin Tin Tin says:

    Sunt traduse versurile pe ceva site, dude :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *