Cupa Mondiala a…

… adus lumii cateva surprize anul acesta. Unele neplacute pentru ei, dar tare pe gustul meu: plecarea acasa a francezilor si a italienilor, iar unele si mai placute pentru ei si aducatoare de zambet pentru mine. Aici ma refer la Ghana ajunsa in sferturi, la Uruguay in semi-finale, care a “murit frumos” aseara cum le place sa spuna comentatorilor. Si ca tot am ajuns la acest meci, Olanda – Uruguay, ei bine l-am vazut in gasca mare de vreo 300 de persoane si mi-am dat seama ca Mondialul de anul asta nu va fi retinut pentru golul lui van Bronckorst de aseara sau pentru alte reusite similare. Mondialul va fi retinut pentru vuvuzela. Pana acum mi-am impus sa nu scriu despre ce scrie toata lumea insa, aseara am trait agonia suporterului fin de urechi. O banca olandeza, nu dam numele pentru ca nu este relevant a scos 300 de angajati la o bere si la meci. Si la seminte. Frumos gest, frumos organizat. Iar pentru a anima spiritul african le-a servit si vuvuzele la scara 1:2 ca sa aiba omul in ce sa sufle.

Cum functioneaza totul? Psihologic e simplu. Chiar daca zgomotul devine asurzitor e suficient ca unul sa sufle pentru ca restul sa-l urmeze, probabil pentru a demonstra ca poate si el. Iar de aici pana la haos este doar un pas si multi decibeli. Nu suficient de multi pentru ca protesta vecinii de la Zone Arena asa cum fac la concerte, dar… suficienti sa-ti zboare samanta dintre dinti, tu concentrat si la meci fiind. As fi scris aseara la cald, dar asteptam sa vad cum ma simt dimineata dupa experienta: nu imi tiuie urechile, deci suflati in continuare. In mod cert pe stadionele noastre nu se va ajunge la asa ceva, pentru ca ar insemna ca mai intai suporterii sa invete sa nu mai arunce in teren tot ce au in maini. Vorba lu’ Palade: “eu nu mai merg pe stadion de cand cu vuvuzeaua. Pai sa nu mai aud eu o injuratura, un pomelnic, niste Dumnezei?”. De potentialul de bruiaj al instrumentului s-a prins si Youtube, pentru fiecare clip avand buton de vuvuzea, asta de vreo 3 saptamani incoace.

Sunt curios ce te-ar putea enerva/deranja mai tare decat sunetul vuvuzelei.
Sa ai o zi fara zgomot de fond!

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to Cupa Mondiala a…

  1. ana says:

    ai uitat de caracatita medium!!

  2. Clod says:

    it was fun for one game :) dar nu cred ca mi-as dori sau as rezista la un intreg campionat de sunete de vuvuzela fara victime ;)
    Si totusi claxoanele din trafic ma enerveaza mult mai tare si aici nu vorbesc de decibeli…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *