Un prieten…

… spunea aseara dupa concert ca a bifat si aceasta trupa. Mi-a ramas in minte aceasta expresie. Sunt cateva trupe la care, recunosc, m-am dus sa le vad constient ca nu voi mai avea ocazia. Aici intra marii de la Rolling Stones spre exemplu, Limp Bizkit sau Eric Clapton. Niciunul nu reprezenta vreo prioritate in lista mea de preferinte si totusi m-am dus, curios, deschis si avid de a-i cunoaste si ai asculta. Daca Rolling Stones si Limp Bizkit au fost peste asteptari, Eric Clapton a fost fix cum mi-l imaginam. Iron Maiden insa este o trupa cu care am crescut. Era imposibil sa merg 400 de km pana la Cluj si sa nu am asteptari. Albumul Fear of the Dark era punct de referinta in cultura mea muzicala in materie de rock.

Cum a fost?
Mai intai am dat ochii cu organizarea din Cluj. Am ajuns pe jos, dar cu trafic deviat si banda de pietoni speciala. Am intrat imediat, iar aici as putea obiecta ca puteam sa intru cu un pistol sau cu o bomba pentru ca nu am fost verificat. Cam putin doar doua locuri de achizitionat jetoane. Am stat 15 minute la coada. In rest, locuri de luat bere erau suficiente, la fel si toalete. Ciudat a fost sa vad singura sursa de hrana un stand Forneti. Dar care facea fata cu brio. Vindeau doar pizza.

Incalzire de la Cargo.
Cargo a incalzit bine publicul, desi incepuse un pic cam ciudat lasand publicului sarcina de a canta la primele 3-4 piese. In mod cert, Cargo este un corespondent pentru Maiden in muzica rock de la noi. Eu asa ii percept. Au cantat tot ce aveau ei mai bun, iar Batacanda in Live a sunat excelent.

Iron “buy a beer” Maiden!
Totul era pregatit pentru Maiden, care si-a respectat playlistul de tur la milimetru. A salutat publicul, a spus Cluj, nu Budapesta, desi acolo au aterizat. Si-a adus aminte ca acum 30 de ani au compus o piesa numita Transylvania. Ma asteptam sa o si cante, dar nu au facut asta. Ca la multe concerte din Romania am sesizat ca lumea se incinge doar la piesele vechi. Poate ca atunci se asculta muzica cu mai multa pasiune. Mi-a placut si referirea la noul lor album: “You can go out there and buy our album, but if you don’t it’s ok. Buy a beer instead!”

Ma bucur si eu ca am bifat aceasta trupa, dar mai tare ma bucur ca mi-a placut!

Sa ai o zi perfecta pentru un inceput de saptamana!

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Un prieten…

  1. Pingback: Gandul de dimineata » #sweetlullaby: Asta iar e weekend…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *