Sa va explic…

… repede ca piesa al carei clip il vedeti mai jos m-a cucerit inainte sa vad filmul al carui main theme este? Bine. Va explic. Piesa celor de la The Heavy, intitulata sugestiv si agresiv “How you like me now” imi place de mor. Este piesa momentului pentru mine. De vreo 3 saptamani.

Filmul insa… a candidat la Oscare anul acesta. Nu stiu la cate categorii, ca nu-s statistician, dar va zic doar atat: interpretarea lui Christian Bale merita cu siguranta un premiu. A castigat Best Actor in a Supporting Role. A fost excelent. Iar daca nu te-ai prins, filmul este The Fighter, un titlu care m-a facut sa spun “Awh! Not again!“. Povestea este inspirata din viata lui Micky Ward. Din acest punct de vedere cred ca s-ar putea face si un film dupa cariera lui Lucian Bute, dar ar fi plictisitor: victorie, antrenament, victorie, antrenament, victorie, victorie… In schimb, la Ward (interpretat de Mark Wahlberg), au avut ce povesti. Mi se pare totusi ca se creaza un cliseu al marilor campioni (cel putin cei despre care se face un film), toti venind din familii haotice ca traiectorie sociala. Si aici, intriga este construita in jurul celor 2 mentionati mai sus, frati in film, trecand de la normalitate la agonie si apoi chiar la impacare si extaz.

Nu cred ca pierdeti timpul daca-l vedeti, dar imi pare ca va ramane doar o bifa in lista mea de filme ce merita atentia. Nimic mai mult. Ca sa va dau un reper, daca Million Dollar Baby mi-a parut de un 8, The Fighter vine la un 6.5.

Sa aveti o sambata cu distractie de calitate.

PS: Si piesa! How you like me now? :D (un pic mai fericit acum ca stiu si de unde o stiam. Originalul instrumentalului este de la Dyke and the blazers – Let a woman be a woman, Let A Man Be A Man)

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *