Ma numar printre…

… putinii care l-au sustinut pe Razvan Lucescu, neconditionat la numirea in functia de selectioner. Am facut-o pentru ca aveam incredere in noul val de antrenori, oameni deschisi, cu capul pe umeri, eliberati de mentalitati strambe care de cele mai multe ori doar hraneau orgolii ascunse in loc de interesul nationalei.

L-am sustinut cu ochii inchisi si pana la meciul cu Bosnia. Acum insa, nu mai sunt de acord cu el si am sa explic mai jos. N-am sa ma bag aiurea in discutii despre tactica de joc, indicatii, poate doar in convocari un pic. Dar doar un pic.

Razvan a aratat tot timpul ca omul mandru de ceea ce face, care asteapta cu rabdare rezultatele, care raspunde cu zambetul pe buze criticilor pentru ca stie ca timpul ii va da dreptate. Este genul meu de antrenor. Insa cand ai o astfel de atitudine este bine ca atunci cand contestatarii iti ajung cu cutitul la gat sa poti sa te eliberezi printr-un rezultat remarcabil care sa le dea peste bot si sa-i aseze din nou cuminti in banca lor. Asta era meciul cu Bosnia. Era meciul decisiv pentru continuarea unui obiectiv pe care nimeni din FRF, si nici Razvan nu au dorit sa-l lase deoparte de dragul “reconstructiei”. Am folosit ghilimelele pentru ca nu cred ca este vorba despre asa ceva. Aducerea a 5 jucatori noi la nationala nu este reconstructie. Ca selectioner, oricand poti aduce 5 jucatori noi la nationala. De aia esti selectioner. Eu am crezut intr-un plan mai amplu in jurul nationalei. Plan ce nu pare sa existe. Nu este treaba selectionerului poate, dar Boloni a venit cu un plan. Nu a placut prea mult faptul ca lua 50 de jucatori de la echipele de club sa-i vada, sa-i testeze. Dar a incercat. Federatia nu s-a opus, dar nici nu l-a sustinut. Federatia noastra este una care tine de scaunul propriu si atat. Niciodata nu-si asuma esecurile.

Declaratiile lui Razvan nu mi se mai par explicatii cu zambetul pe buze. Nu ar putea sa explice cu zambetul pe buze de ce echipa pe care o conduce nu poate tine de minge in regim de presing, fara sa se acuze singur. Nu ar putea sa justifice lipsa de valoare a jucatorilor convocati fara sa-si acuze propriile criterii de selectie. Nu ar putea sa spere singur la calificare, fara sa fie caz pentru un tratament psihologic. Razvan a facut ceva impardonabil: s-a jucat cu asteptarile suporterilor. Nu ai voie sa faci asta decat daca esti sincer si atunci nu mai e o joaca. Iar daca Razvan a fost sincer, este mult prea naiv pentru a fi selectioner. In ambele cazuri: impardonabil.

Sa aveti o zi cu fotbal frumos si cu un motiv de bucurie.

PS: Si ca sa nu se simta singur in aceasta naivitate, sunt alaturi de Razvan, asteptand amandoi un astfel de moment, poate pe noul National Arena.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=V3i1-p4fP08]

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to Ma numar printre…

  1. Alex says:

    Si eu am fost unul dintre cei care s-au bucurat cand Lucescu jr. a venit la Nationala. Cand nu l-a mai chemat pe Mutu, chiar mi-am zis ca are “cojones”. In schimb, am fost dezamagit, ca si tine, de faptul ca nu a reconstruit nationala si ca, in afara de disciplina in cantonament, nu a adus nimic bun.

    Pacat, putea sa faca ceva mare, dar i-a fost frica sau nu a fost lasat…

  2. Alex says:

    Din cate stiu eu, un singur om este antrenorul nationalei, adica el. Normal ca am asteptat multe de la el, avand in vedere ca si el a lasat de inteles ca va face ceva…

  3. Ileana Nazarie says:

    Domnule Bogdan,interesant articol, dar Al doilea vals si Corul Robilor pentru ce?!
    Minunate melodii si minunata interpretare!!!!
    Aseara Victor Becali a spus ceva la GSP – poate i-a scapat porumbelul din gura fara sa vrea ?!
    Gigi Becali dupa ce l-a infierat doi ani pe Razvan din cauza lui Florescu, aseara il compara cu Radoi!!
    Vedeti cate semne de exclamare si intrevare am pus la ceea ce am scris?
    Asa este si cu fotbalul din Romania si de altfel cu tot ce se intampla.
    Va doresc numai bine!

    • Draga Ileana, am sa te rog sa-mi spui doar Andrei. E loc de “domnit” pe acest blog, dar prin civilizatie si bun simt, lucruri cu care nu pari sa ai probleme. Iti multumesc ca ai comentat punctul meu de vedere. Tot din punctul meu de vedere, Victor si Giovani Becali nu exista decat ca impresari. Orice alta parere a lor despre un alt domeniu, fie el si conex, nu poate fi luata in calcul pentru ca ascunde interese specifice meseriei lor. Despre Gigi cred cu tarie ca este un mascarici caruia cand i se da atentie face orice pentru a demonstra ca o “merita”. Razvan cred ca greseste daca ii ia in calcul in vreun fel pe astia 3, dar greseste si ca nu ii ia pe altii care stiu ce spun.
      Cat despre prestatia lui Andre Rieu… pentru frumusetea fotbalului, a spectacolului, a bucuriei de a privi. Pentru nimic altceva.

  4. Ileana says:

    Stimate domnule Bogdan Andrei,
    Raman totusi la aceasta formula de adresare, intrucat sunt de formatie veche, nu invechita, chiar daca am depasit o jumatate de secol ca varsta.
    Bunul simt imi spune ca, este civilizat, ca atunci cand cineva iti face onoarea si-ti permite sa i te adresezi la persoana a doua, sa-i multumesti.
    Stiti ce m-a determinat,in principal, sa scriu pe acest blog?
    Andre Rieu.
    Pentru ca nu oricine asculta o astfel de muzica, iar cel care o face, merita toata consideratia mea.
    *Restul e tacere*
    Va doresc tot binele din lume.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *