Mi-am inceput joia…

… Mare inca de la 12 noaptea cu finalul meciului dintre Real Madrid si Barcelona. De fapt finala Cupei Regelui. A castigat Real, in prelungiri, dar nu despre rezultat vreau sa vorbesc, rezultat care practic se inscrie in saptamana patimilor pentru Barcelona.

Cu mici bucati lipsa am vazut, tot aseara, si meciul de campionat dintre Tottenham si Arsenal. Era poate la fel de important ca miza precum finala de mai sus. S-a terminat 3-3, lucru care nu ajuta prea tare niciuna din echipe. Dar nici despre rezultatul asta nu este vorba. In comentariul meciului de la spanioli s-a pomenit despre cele mai bune echipe ale lumii, despre cei mai buni fotbalisti ai lumii si o groaza de astfel de superlative. De arbitru nu s-a pomenit nimic, dar dupa parerea mea a fost unul dintre cei mai prosti din lume aseara, pentru ca a tolerat ce s-a intamplat pe teren. Cu precadere jucatorii Realului nu au ratat nicio ocazie de a-si cotonogii (scuzati-mi limbajul de maidan) adversarii. De abia in ultimul minut al prelungirilor s-a dat primul cartonas rosu.

La englezi insa nu s-au intalnit cele mai bune echipe din lume, nici cei mai buni jucatori (desi aici ar fi cativa care ar prinde lotul largit), dar n-am vazut golanisme in teren. Am vazut respect pentru sport, pentru adversar si placere si dorinta nebuna de a juca mingea. Arbitrajul? Pe masura jocului. In Anglia intotdeauna se da credit celui ce joaca mingea. Iar pentru asta publicul este la stadion, in numar mare, venit sa vada fotbal si sa penalizeze printr-un cor de “boo”-uituri orice incercare de pacalire a acestui sport, neintamplator, inventat chiar de englezi.

As da oricand meciuri intre “cele mai bune” echipe ale lumii pentru un meci de calitate din fotbalul englez. Pentru ca merita schimbul.

Sa aveti o joi buna pe cat este de Mare!

PS: eu am gasit fazele golurilor aici. Insa alt montaj cu alte faze m-ar ajuta mai tare sa sustin ce am spus mai sus.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *