De ce nu pot…

… fi de acord cu retrogradarea Timisoarei? Din mai multe motive. Primul, si ultimul de ordin sentimental este ca-mi place orasul, imi place modul in care isi incurajeaza echipa. Dar o lasam cu sentimentalismele si am sa incerc sa explic logic motivatia dezacordului meu.

Primul aspect este legat de lipsa de transparenta a procesului de licentiere. Nu stiu nici acum care sunt motivele, punctual, pentru care Timisoarei i-a fost retrasa licenta. Din punctul meu de vedere un proces de licentiere e ca un examen grila. Ai un dosar care trebuie sa contina: x, y, z, si w. Le bifezi pe toate, iei licenta, iti lipseste ceva, nu iei licenta. Simplu. Veti spune ca nu ma pricep si va voi da dreptate. Dar logic vorbind, asa ar trebui sa se intample.

Al doilea aspect e legat de excesul de zel, in premiera in fotbalul romanesc. Daca un for superior, cum este UEFA, a decis ca licenta poate fi acordata, uite cum se trezeste FRF-ul sa fie mai catolic decat Papa si sa repare ea marea injustitie. Din discutiile circulare de pe la TV am reusit sa inteleg ca Poli ar fi faca niste inginerii financiare cu spargerea unei firme in alte doua si trecerea unor datorii pe o firma moarta. Nu-i frumos, dar daca ar fi ilegal nu trebuia deja ca autoritatile fiscale sa sesizeze procuratura si sa se inceapa o ancheta care, in cazul asta sustinut de FRF, sa se soldeze cu inceperea urmaririi penale?

Al treilea aspect, din ce am inteles, ar fi vorba de niste datorii la stat. Si acum vin si intreb, la modul general, este Poli Timisoara cea mai mare datornica la stat? Sa inteleg acum ca, dupa ce am “rezolvat-o” cu Poli, toti ceilalti colosi industriali de stat isi vor achita si ei datoriile sau vor fi retrogradati? Unde mai pui ca aud la Sport.ro un ziarist ce spune: “am intrat ieri pe site-ul Ministerului de Finante si Dinamo are datorii de 7 miliarde de lei vechi”. Nu e aceeasi lege peste tot?

Am spus-o la inceput, o spun si la final. Admir orasul Timisoara si admir si oamenii de la Poli pentru ceea ce au facut acolo in ultimii ani. Nu trag concluzii despre justetea sau injustetea deciziei, doar spun ca imi pare neclara.

Sa aveti o zi dreapta!

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *