Stiu despre ce o sa scriu maine.

Ceea ce ma ingrijoreaza un pic este faptul ca-s trezit de la 9 si ma tot holbez in calculator iar mintea-mi este parca blocata. Singurul lucru care m-a marcat ieri a fost un update de software facut telefonului, operatiune ce mi-a luat juma’ de zi.

S-ar putea sa-ti para un pic plictisitor, dar eu eram pe punctul de a ma urca in masina sa ma duc sa-mi cumpar un alt telefon. Nu ma intelegeti gresit. Am acest telefon de aproape 3 ani si sunt un client fidel Nokia de aproape 8 ani. Nu schimb telefoanele ca pe sosete si in general doar sosetele le schimb ca pe sosete. Dar ieri am ajuns sa ma enervez pentru ca mi se pare jenant ca pentru un update sa pierzi atat timp in conditiile in care principalul avantaj comunicat de catre smartphone-uri inca de cand s-au inventat ele este viteza pe care o castigi. Cu mail, cu net, cu aplicatii utile la purtator. N-am sa comentez aici despre logica pasilor sau despre faptul ca inainte de update iti spune aplicatia sfatuitor, nu imperativ cum ar fi trebuit sau automat ca sa nu-mi mai bat eu capul, ca ar fi bine sa-mi fac un back-up. Dupa update telefonul era ca nou. Nimic din ce aveam pe el nu mai exista. Va dati seama ca astia mai incapatanati sau mai putin prudenti riscau sa piarda tot, nu?

Ceea ce m-a scos insa din minti a fost “progress bar-ul” un element care a aparut de la inceputul sistemelor de operare pentru a indica timpul scurs sau cel ramas pana la “infaptuirea faptei”. La Nokia este doar un element de design. Incepand cu “prgress bar-ul” de la back-up care s-a blocat cuminte la 19% si a stat acolo vreo 10 minute, pana la cel de update, unde cifra magica a fost 53%. Ei bine la 53% a stat de scorul de inceputul setului 2 dintre Murray si Nadal pana la ultimul game al acelui set, adica fix 26 de minute. Avertizarea suna la modul “procesul va dura cateva minute”. Nici urma de estimare. “Cateva” este undeva intre 2 si 100, nu?

Despre ordonarea datelor din telefon prin intermediul PC Suite nici nu mai vorbesc. Dureaza mai mult decat daca ai face-o pe telefon direct. Asadar, chiar daca nu se va intampla maine, urmatorul meu telefon nu va mai avea Symbian ca sistem de operare si cel mai probabil nu va mai fi Nokia.

O zi fara de neintelegeri.

PS: ca sa lamurim si titlul, ca episod din serialul despre Romania, maine avem ca subiect concertele. Acum ma duc sa-mi impachetez slipul. Plec la Jamiroquai.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Stiu despre ce o sa scriu maine.

  1. muntele says:

    abia aștept să scrii despre banksy.

  2. ab says:

    I will. Stii ca o sa scriu. And for the record, doar ce am primit un film pt vizionare de la domnul Muntele, film despre care nu stiu nimic. Va fi frumos. Voi reveni saptamana viitoare c-o parere.

  3. Cristian Cartzu says:

    Deduc ca in aplicatiile Nokia e un management prost al asteptarilor :)

  4. Pingback: Gandul de dimineata » Cum sa muti contactele din E71 in Galaxy S II.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *